Meet the team

roel houwers

Hi, ik ben Roel. Sinds 2023 maak ik met veel plezier deel uit van het PlayX Performance Training team. 

Overdag ben ik werkzaam als analist bij de afdeling pathologie in het Maastricht UMC+. Hoe ik dan bij PlayX Performance Training terecht ben gekomen zul je je misschien afvragen. Nadat ik mijn voorste kruisband met handbal heb afgescheurd, ben ik terecht gekomen bij een fysiofitness waar ik altijd met veel plezier heen ging om te herstellen. De fysieke uitdaging in combinatie met haalbare doelen stellen maakten mij erg enthousiast. 

In 2020 heb ik daarom gekozen om naast mijn werk in het ziekenhuis de fitnesstrainer A cursus te volgen. Sindsdien ben ik in de sportwereld blijven hangen en geef ik met veel plezier in de avond- of weekenduren een training. 

Bij PlayX Performance Training kun je mij als Performance Coach tegenkomen bij de buitentrainingen. Ik vind het uitdagend om sporters te helpen hun individuele doelen te behalen en zie wekelijks leden zowel fysiek als mentaal groeien. 

roel houwers - persoonlijke (sport)doelen en

performances 2024

IRON VIKING WATER EDITION

De iron viking van StrongViking is de zwaarste marathon ter wereld. Een marathonafstand rennen met 100+ obstakels die je moet trotseren. En dat binnen een time cap van 7.5 uur. 

De iron viking water edition ga ik in juni 2024, binnen de time cap, volbrengen. 

Ultimate Warrior

Ultimate warrior (21,1 km)

Een run door een uniek, prachtig natuurgebied met strand, bossen, heide, zandgroeves en bunkers. Natuurlijk een run met vele uitdagende obstakels. 

PlayX Performance Training

Structuur krijgen/behouden in het blijven bewegen

Vanaf december 2023 elke dinsdag en donderdag sporten bij UMsport in Maastricht en hardlopen in de weekenden met de app Komoot voor leuke routes in een “vreemde” omgeving. 

Neem contact op met

roel houwers

Heb jij een vraagstuk binnen (een van mijn) expertises, neem dan contact met mij op. Ik help je graag!