vanuit de orthomoleculaire voeding zienswijze

VOEDING

''gEZONDE VOEDING IS EEN CADEAUTJE VOOR JE LICHAAM''.

Voeding is een belangrijk onderdeel van de performance puzzle. We eten iedere dag en voeding is letterlijk de brandstof die je nodig hebt om de dag door te komen. Er zijn talloze aanpakken van voeding waardoor het lastig is om te bepalen wat nu werkt voor jou.

Wij geloven in het One size fits none principe, oftewel iedereen is anders en iedereen heeft dus ook een andere aanpak nodig. De juiste voeding op de juiste momenten van de dag binnenkrijgen heeft directe invloed op de energie, kracht en herstel van het lichaam tijdens en na fysieke activiteit of gewoon gedurende de dag. Het consumeren van de juiste hoeveelheid calorieën, verdeeld over koolhydraten, eiwitten en vetten kan de prestaties verbeteren door het lichaam van de nodige energie te voorzien en de spieren te helpen herstellen na inspanning. Bovendien kan een juiste voedingsstrategie bijdragen aan het behalen van jouw gezondheids- en prestatiedoelen. 

Time to go.

START JOUW REIS
VANDAAG MET PLAYX

WAAROM VOEDING PERFORMANCE?

01

VOEDING TER ONDERSTEUNING VAN JE SPORTDOEL

Op een goede manier aankomen (in kracht) kan voor sommige mensen best een uitdaging zijn. Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren. Afhankelijk van je uitgangspositie en doelen werken wij in onze schema’s met ongeveer 1,6-2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Daarnaast zorgen koolhydraten ervoor om de energie te leveren die nodig is voor krachttraining, werk en je dagelijkse leven. Om in spiermassa aan te maken is het tevens belangrijk om voldoende calorieën te consumeren om spiergroei ook mogelijk te maken. En de maaltijden op de juiste manier over de dag heen te verdelen. We maken altijd een schema dat past in jouw dagplanning. 

personal training aan huis

02

oP EEN GEZONDE MANIER AFVALLEN / GEWICHTSBEHEERSING

Om af te vallen is het belangrijk om een ​​calorietekort te creëren, wat betekent dat je minder calorieën moet consumeren dan je lichaam dagelijks verbruikt. Dit kan worden bereikt door het verminderen van de calorie-inname en/of het verhogen van de fysieke activiteit. Maar! Het is daarnaast wel belangrijk om voldoende binnen te krijgen en verdeeld over de juiste momenten van de dag. Je stofwisseling leren kennen en je eetschema daarop aanpassen is de sleutel tot succes. Belangrijk om te onthouden is dat afvallen een langzaam en geleidelijk proces is, en het is belangrijk om een ​​gezonde en duurzame aanpak te volgen in plaats van crashdiëten of andere ongezonde methoden.

leefstijlprogramma's

03

VOEDING INZETTEN (PREVENTIEF) TEGEN ZIEKTEN

Orthomoleculaire voeding wil zeggen: gezonde voeding op het juiste moment, zorgt voor gezonde moleculen. En gezonde moleculen zorgen voor een gezond lichaam. Ontstekingsziekten zijn aandoeningen waarbij het immuunsysteem ontstekingen veroorzaakt in het lichaam. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Voeding helpt dit te verminderen. Het is belangrijk om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen en anti-inflammatoire voedingsmiddelen bevat, samen met regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, om ontstekingen in het lichaam te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

01

INTAKE

We starten met een volledige lichaamsanalyse. Hierin maken we gebruik van een segmentale bodyscan, officiële huidplooimeting, omtrekmeting en vul je diverse vragenlijsten in. We bespreken je activiteitsniveau, verdere leefstijl gerelateerde factoren, je wekelijkse planning en je verwachtingen. Je krijgt alle startdocumentatie mee en we stellen realistische doelen. 

Indien gewenst kunnen we ook een darmonderzoek laten afnemen. Simpelweg door een ontlastingstest die je thuis kunt uitvoeren en waarvan wij de resultaten krijgen. Zo kunnen we een nog gerichter voedingsprogramma voor je opstellen op basis van de huidige samenstelling van darmbacterieën. Dit onderzoek is ook aan te raden in het geval van Prikkelbare Darm Syndroom, diverse intoleranties, ziekte van Crohn etc. 

02

PERFORMANCE

Je krijgt van ons een voedingsprogramma voor een week mee op basis van een eerste schatting. Hierin kijken we vooral naar de hoeveel kcal, de verdeling macro- en micronutriënten, de timing van je voeding en afwisseling. Het is de bedoeling dat je in het begin dit schema strak opvolgt en de bijbehorende documenten invult ter evaluatie. Zo monitoren wij of het voedingsschema voor jou in de praktijk ook werkt en het past in je leven. Uiteindelijk is het namelijk niet ons doel om je afhankelijk te maken van een blad, maar willen we je wel op weg helpen zodat je zelf leert aanvoelen wat wel en niet voor jouw lichaam en in jouw doelen werkt. 

03

MONITORING

We plannen periodieke metingen. Hierin bespreken we de voortgang, je dagelijkse beweging, je slaap etc. Je vult weer vragenlijsten in om ook het effect van je aangepaste voeding te meten op andere leefstijlgerelateerde factoren. Tijdens de evaluatie doen we iedere keer weer dezelfde volledige lichaamsscan, het liefst op een vast moment, zodat de resultaten goed te vergelijken zijn en we een eerlijke conclusie kunnen geven. 

plan een gratis adviesgesprek