wIJ STREVEN NAAR OPTIMALE MENSELIJKE PERFORMANCE.

LOW IMPACT TRAINING

The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall.

Low impact training is onderdeel van onze Small Group Training en een vorm van lichaamsbeweging die minder stress op de gewrichten legt en gunstig kan zijn voor mensen die bijvoorbeeld herstellen van een blessure, zwanger zijn of terugkomen van hun zwangerschap of mensen die nieuw zijn in het sporten. Daarnaast is Low impact ook een prima aanvulling op een intensief trainingsschema, waarbij je de oefeningen rustiger en gecontroleerder uitvoert en dus meer focust op verbetering van techniek.

Low impact training ofwel Small Group Training is dus niet alleen  wandelen, fietsen of zwemmen maar kan dus ook met functionele training. 

Enkele voordelen van low impact training zijn onder andere een verminderd risico op blessures aan de gewrichten en pezen, verbeterde balans en mobiliteit, optimaal voor vetverbranding en minder hersteltijd na het sporten Bovendien kan low impact training helpen om de spiermassa, botdichtheid en gewrichtsflexibiliteit te vergroten, wat essentieel is voor het behoud van een goede gezondheid.

Time to go.

START JOUW REIS
VANDAAG MET PLAYX

WAAROM LOW IMPACT

01

MINDER IMPACT

Low-impact trainingen zijn minder belastend voor de gewrichten, omdat ze geen intense schokken of stoten veroorzaken. Dit is vooral gunstig voor mensen met gewrichtsproblemen, zoals artritis of blessures aan knieën, enkels of heupen. Door te kiezen voor activiteiten met minder impact, zoals wandelen, fietsen of zwemmen, kun je toch aan je conditie werken zonder je gewrichten onnodig te belasten.

02

duurzaamheid

Omdat low-impact training minder stress op het lichaam veroorzaakt, is het vaak duurzamer op de lange termijn. Mensen kunnen deze vorm van training gemakkelijker volhouden zonder dat het leidt tot oververmoeidheid, blessures of burn-out. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een consistente trainingsroutine die ze gedurende langere perioden kunnen handhaven.

03

TOEGANKELIJKHEID

Low-impact outdoor training is vaak toegankelijk voor mensen van alle fitnessniveaus en leeftijden. Het vereist over het algemeen minder voorbereiding en speciale apparatuur in vergelijking met sommige high-impact trainingen. Wandelen, fietsen, zwemmen en andere low-impact activiteiten kunnen eenvoudig worden geïntegreerd in het dagelijks leven, waardoor het voor velen een haalbare en plezierige manier is om actief te blijven

01

INTAKE

Je gaat starten met Small Group Training – Low Impact. Bij start vul je een intakeformulier in, vervolgens belt een van onze trainers je op, nemen we de vragenlijsten door en bepalen we hoe we de manier van trainen gaan inrichten. Je krijgt uitleg over hoe we werken, welke trainingen er zijn en wat je van ons kunt verwachten. Vervolgens plannen we je in voor een proefles op een locatie naar keuze. 

02

PERFORMANCE

Tijd om aan de slag te gaan. Tijdens de proeftraining ervaar je hoe het is om te sporten bij PlayX Performance Training. De desbetreffende trainer zal, zeker in het begin, extra aandacht aan je geven. Ook heeft deze persoon jouw intakeformulier bekeken en weet dus wat de uitgangspositie is. We vragen veel terugkoppeling omdat we onze sporters goed willen leren kennen en willen weten waar de doelen en uitdagingen liggen. 

03

Monitoring

Bij PlayX Performance Training kiezen we bewust voor een grotere impact op een kleinere groep mensen dan andersom. We willen je namelijk echt helpen. Omdat we met diverse specialistische als ook meer generalistische trainers werken, bespreken we periodiek alle sporters door met ons multidisciplinaire team. Ook heb je de mogelijkheid tot fysieke lichaamsmetingen als sporttestmetingen om progressie meetbaar te kunnen maken. 

04

Loyaliteitsprogramma

We werken met een uitgebreid loyaliteitsprogramma. Daarover lees je hier alles. Het uitgangspunt van dit programma is dat we toewijding aan ons willen belonen. Je kunt Performance Points sparen voor iedere keer dat je komt trainen, mee doet aan een (zelfgekozen) evenement, doelen behaald en nog veel meer. Op basis daarvan krijg je een Performance Level en aan die levels hangen leuke extra en exclusieve voordelen. 

plan een gratis adviesgesprek