Let's create an unbeatable, winning team

performance optimaliseren

Optimaal presteren op de werkvloer is afhankelijk van diverse overlappende factoren zoals gezondheid, voeding, training, herstel en mentale performance. Onze expert generalisten trainen medewerkers in al deze facetten in een vitaliteitsprogramma bedrijven. Als specialisten, maar door onze generalistische aanpak zijn wij tevens ook in staat verbanden te leggen en bruggen te slaan, waardoor we de uitdaging sneller duidelijk krijgen en actiegericht kunnen aanpakken.  Aan de hand van de behoeften en doelstellingen van de organisatie of het team zetten wij een (op maat gemaakt) vitaliteitsplan in. Gebaseerd op een robuuste, door ons zelf ontwikkelde basis, met daarin ruimte voor verschillende verdiepingen en specialisaties. 

Een vitaliteitsprogramma bedrijven bestaat altijd uit een Masterclass route afgestemd op de organisatie. Dit kan optioneel worden aangevuld met scans, fysieke trainingen op locatie, metingen, inspirerende mailing etc. Onze vitaliteitsaanpak zorgt voor een nieuwe communicatie binnen de organisatie waarmee we individuele performance optimaliseren en daarmee de bijdrage van het individu aan het totale team. 

In 6 stappen

Onze werkwijze

Kennismaking

Tijdens de kennismaking voor het vitaliteitsprogramma bedrijven bespreken we de uitdagingen waar de organisatie tegenaan loopt, kijken we of er een klik is, waar de behoeftes liggen en hoe we hier het beste invulling aan kunnen geven. 

Inspiratiesessie

Tijdens een inspiratiesessie bestaande uit een fysieke activiteit en een workshop aansluitend gaan we verdiepend in op de optimale dagelijkse prestatie en welke stappen hiertoe in het vitaliteitstraject behandeld zullen worden. 

Gesprekken- en metingen

Middels persoonlijke gesprekken en eventuele metingen willen we de deelnemers leren kennen en de huidige staat/situatie bepalen. Dit wordt gedaan door middel van fysieke metingen, persoonlijke vragenlijsten en de juiste gesprekstechnieken.

Programma samenstelling

Aan de hand van de eerste kennismaking, doelen, persoonlijke gesprekken stellen wij een programma in modules samen (zie onderstaand). Vaste onderdelen zijn altijd: workshops, trainingen, fase opdrachten etc.

Werving

We vormen een projectgroep rondom het thema vitaliteit. Dit zijn tevens de ambassadeurs van het traject. Dit vullen we aan middels informatie flyers, e-mails en uitleg aan personeelsleden.

Centrale kick off

We beginnen altijd met een creatieve en innovatieve kick-off op een inspirerende plek. Hierbij stellen we onszelf voor, nemen we het programma door en is er vooral ook ruimte voor plezier.

Modules en bouwstenen

vitaliteits-programma's

Wij trainen medewerkers in alle facetten van vitaliteit voor een optimale (werk) performance. Iedere organisatie is uniek, ieder vitaliteitsprogramma bedrijven dus ook. Aan de hand van de doelstellingen, mensen en uitdagingen binnen de organisatie schetsen wij een aanpak, door ons liever bestempeld als aanvalsplan. Hiervoor hebben wij diverse (op onderzoek gebaseerde) modules en bouwstenen ontwikkeld waarmee me een aanvalsplan kunnen vormen. We hebben algemenere, brede modules, maar ook verdiepende, specialistische. Voorbeelden van modules en bouwstenen vind je hieronder. 

Slaap- en routines

Begrijpen van de fundamentele aspecten van slaap en routines en het effect daarvan op gezondheid en presteren is cruciaal. Deze module focust zich op slaapduur, kwaliteit en de impact van routines hierin. 

Circadiaans ritme

Het maximaliseren van de circadiaanse gezondheid is bewezen effectief voor presteren en een langere levensduur. Deze module focust zich op hoe we onze voeding, slaap, werk, beweging en sociale activiteiten het beste kunnen plannen rondom onze biologische klok.

Brandstof - voeding

Er zijn duizenden meningen en strategieën voor voeding. One size fits none noemen we het ook wel. Hoe vind je nu een manier die werkt voor jou. Met welke brandstof moet jij je letterlijk voeden om zo optimaal mogelijk te kunnen presteren en lekker in je vel te zitten. 

Brandstof - training

Hoe kun je dagelijkse beweging in je voordeel gebruiken? Zitten is het nieuwe roken, dat wordt niet voor niets gezegd. Zorgen voor voldoende dagelijkse beweging beperkt gezondheidsrisico’s. Daarnaast bekijken we ook welke soort(en) beweging belangrijk zijn voor zowel individu als groep.

Just relax

We leren werknemers te ontspannen, maar ook hoe ze stress kunnen inzetten als iets positiefs. Vermoeid zijn, spierpijn hebben of fysiek leeg zijn, is niet slecht. Je moet leren hoe je het kan managen. Zodat jij zelf de controle hebt. Denk aan ademhaling, mediteren, ontspanningsmethodieken en bewust afschakelen.

Herstellen

Ons lichaam moet herstellen. Van een training, van een werkdag, maar ook van een simpele sociale activiteit. Leren her- en erkennen van je lichaam en leren luisteren naar wat het je verteld en daar adequaat op handelen is essentieel voor het maximaliseren van performance. 

Vitaal leiderschap

Goed voorbeeld doet volgen. Hoe krijg jij je organisatie vitaler als je het zelf niet uitdraagt. Practise what you preach remember. Het goede voorbeeld geven laat zien dat je authentiek en kwetsbaar bent. Dit zorgt voor vertrouwen. Een goede vitale leider wacht niet op inspiratie van het team. Maar neemt het voortouw, begint en ontwikkelt de benodigde discipline om gezonde gewoontes aan te leren. 

Weerbaarheid

De kennis en tools die je meekrijgt in deze masterclass zorgen ervoor dat de individuele medewerker emoties leert te identificeren, hoe ze hun eigen en elkaars energie kunnen managen en hoe je dit kunt gebruiken in je voorbeeld. Het masteren van emotioneel management – bij jezelf en bij andere helpt je om een betere leider (voor jezelf of voor je team) te worden. 

Brochure aanvragen?