Gezondheidstrajecten voor middelbare scholieren en hun ouders

FYSIEKE EN MENTALE GEZONDHEID MIDDELBARE SCHOLIEREN

Project shape is een landelijk erkende leefstijl interventie voor kinderen van diverse leeftijden die niet lekker in hun vel zitten. Dit kunnen kinderen zijn met bijvoorbeeld overgewicht of die kampen met mentale problemen. Het programma is een traject van 16 weken waarbij we met diverse thema’s en onderwerpen aan de slag gaan. Dit zijn thema’s die voor iedereen belangrijk zijn, maar zeker voor kinderen die hard op weg zijn naar volwassenheid. 

Het doel van dit programma is om bij te dragen aan het ontwikkelen van gezonde gewoonten en levensstijlen op jonge(re) leeftijd(en) of deze te bevorderen, om zelfvertrouwen en weerbaarheid te vergroten, en belangrijke vaardigheden te ontwikkelen die hen later in het leven van pas komen. Onze trainers en coaches bewaken de groepsdynamiek continu zodat het kind zich prettig voelt, het leuk vindt om te komen en zich bovenal ook gehoord voelt. 

Wij voeren dit soort trajecten uit in opdracht van gemeenten of onderwijsinstellingen. Benieuwd of wij een dergelijk traject bij jouw in de buurt organiseren?

project shape

fysieke en mentale gezondheid middelbare scholieren

VEILIGE OMGEVING

Om met kinderen van deze leefstijl iets te bereiken is een band opbouwen super belangrijk. Daar ligt dan ook echt onze focus. Het groepsproces en de dynamiek worden continu bewaakt. Wij vinden het essentieel dat kinderen zich veilig, goed en gehoord voelen. Want alleen dan kunnen we echt duurzame verandering teweegbrengen. 

FOCUS WEERBAARHEID

Weerbaarheid is een overkoepelend aspect binnen deze programma’s. Wij trainen discipline, veerkracht en mentale kracht middels diverse leefstijlgerelateerde onderwerpen waar ze dagelijks mee te maken krijgen op het gebied van slaap, voeding, ontspanning, sport/bewegen en zelfvertrouwen. 

Traject met ouders

Kinderen kunnen veel zelf, maar de ouders zijn wel onmisbaar in dit traject van verandering. De betrokkenheid van ouders tijdens dit traject voor het kind is een van de bepalende succesfactoren. Daarnaast leren ouders ook zelf meer over deze thema’s zodat ze hun ook op de juiste manieren kunnen begeleiden en de juiste kennis overdragen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Werk jij bij een gezondheidsinstelling, gemeente of in het onderwijs en willen jullie meer informatie over dit traject of wil je een casus opvragen, dat kan via onderstaande button.