BOOTCAMP VOOR KINDEREN - FUNCTIONEEL TRAINEN IN HUN ONTWIKKELING

functional TRAINING
YOUNGSTERS

The greatest glory in living lies not in never falling, but in rising every time we fall.

De focus van de Outdoor Training Youngsters ligt op de ontwikkeling van grond motorische vaardigheden, samenwerken en het hebben van plezier in de buitenlucht. De laatste vinden wij uiteindelijk natuurlijk het allerbelangrijkste!

Play X biedt op diverse locaties uitdagende Outdoor Trainingen aan voor volwassenen. Hierin combineren we het trainen van kracht, lenigheid, uithoudingsvermogen en snelheid

In ons dagelijkse leven zien wij hoe belangrijk het is om deze lichamelijke vaardigheden goed te trainen. Al vanaf het moment dat een kind leert kruipen, begint de ontwikkeling van deze grond motorische vaardigheden. Op jonge leeftijd starten met structurele beweging is daarom natuurlijk wenselijk. De bootcamp training voor kinderen wordt ontwikkeld aan de hand van het ASM trainingsmodel. 

De Outdoor Training Youngsters is geschikt voor elk kind van 6 t/m 14 jaar. Vanaf 15 jaar mogen jongeren aansluiten in de Bootcamp Trainingen voor volwassenen. 

Time to go.

START JOUW REIS
VANDAAG MET PLAYX

Waarom outdoor training youngsters?

01

Fysieke gezondheid

Buitenspelen en trainen bevordert de fysieke gezondheid van kinderen. Door buiten te rennen, klimmen, springen en spelen, ontwikkelen ze hun motorische vaardigheden, coördinatie en evenwicht. Regelmatige fysieke activiteit versterkt spieren en botten, bevordert een gezond gewicht en vermindert het risico op gezondheidsproblemen zoals obesitas. Buiten trainen biedt ook de mogelijkheid om vitamine D op te nemen vanuit zonlicht, wat essentieel is voor de ontwikkeling van sterke botten.

02

Mentaal / emotioneel

Outdoor training stimuleert het mentale welzijn van kinderen. Het buitenspelen in de natuur heeft positieve effecten op stemming, stressniveaus en concentratie. Blootstelling aan natuurlijke omgevingen kan ook de creativiteit en het probleemoplossend vermogen vergroten. Daarnaast biedt buitentraining een kans voor sociale interactie en het ontwikkelen van sociale vaardigheden, zoals teamwork en communicatie, wat essentieel is voor de algehele emotionele ontwikkeling.

03

GEZONDE GEWOONTEN

Door kinderen in een vroeg stadium te betrekken bij outdoor training, leg je de basis voor een gezonde levensstijl op latere leeftijd. Het creëren van positieve associaties met fysieke activiteit en buiten zijn kan hen aanmoedigen om actief te blijven naarmate ze ouder worden. Het aanleren van gezonde gewoonten op jonge leeftijd draagt bij aan een levenslang welzijn en kan helpen bij het voorkomen van sedentaire levensstijlgerelateerde gezondheidsproblemen.

Ontvang startinformatie