De brandstof die jou de dag doorhelpt

VOEDINGsbegeleiding

Voeding is een belangrijk onderdeel van de performance puzzle. We eten iedere dag en voeding is letterlijk de brandstof die je nodig hebt om de dag door te komen. Er zijn talloze aanpakken van voeding waardoor het lastig is om te bepalen wat nu werkt voor jou. Wij geloven in het One size fits none principe, oftewel iedereen is anders en iedereen heeft dus ook een andere aanpak nodig. De juiste voeding op de juiste momenten van de dag binnenkrijgen heeft directe invloed op de energie, kracht en herstel van het lichaam tijdens en na fysieke activiteit of gewoon gedurende de dag. Het consumeren van de juiste hoeveelheid calorieën, verdeeld over koolhydraten, eiwitten en vetten kan de prestaties verbeteren door het lichaam van de nodige energie te voorzien en de spieren te helpen herstellen na inspanning. Bovendien kan een juiste voedingsstrategie bijdragen aan het behalen van jouw gezondheids- en prestatiedoelen. 

Waarom

VOEDINGSBEGELEIDING

Zoals gezegd heeft iedereen een eigen doel, een eigen uitgangspositie en dus ook een andere en individuele aanpak nodig. Wat voor jou werkt, werkt voor mij wellicht niet en andersom. Je lichaam leren kennen, leren herkennen hoe het reageert op bepaalde voeding, je momenten van eten afstemmen op je dagplanning en circadiaans ritme, is hierin essentieel. Een aantal voorbeelden van doelstellingen van mensen die voedingsbegeleiding volgen zijn als volgt:

voeding voor hypertrofie /krachtopbouw

Op een goede manier aankomen (in kracht) kan voor sommige mensen best een uitdaging zijn. Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren. Afhankelijk van je uitgangspositie en doelen werken wij in onze schema’s met ongeveer 1,6-2,2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht. Daarnaast zorgen koolhydraten ervoor om de energie te leveren die nodig is voor krachttraining, werk en je dagelijkse leven. Om in spiermassa aan te maken is het tevens belangrijk om voldoende calorieën te consumeren om spiergroei ook mogelijk te maken. En de maaltijden op de juiste manier over de dag heen te verdelen. We maken altijd een schema dat past in jouw dagplanning. 

voeding voor afvallen/gezond worden

Om af te vallen is het belangrijk om een ​​calorietekort te creëren, wat betekent dat je minder calorieën moet consumeren dan je lichaam dagelijks verbruikt. Dit kan worden bereikt door het verminderen van de calorie-inname en/of het verhogen van de fysieke activiteit. Maar! Het is daarnaast wel belangrijk om voldoende binnen te krijgen en verdeeld over de juiste momenten van de dag. Je stofwisseling leren kennen en je eetschema daarop aanpassen is de sleutel tot succes. Belangrijk om te onthouden is dat afvallen een langzaam en geleidelijk proces is, en het is belangrijk om een ​​gezonde en duurzame aanpak te volgen in plaats van crashdiëten of andere ongezonde methoden.

VOEDING INZETTEN TEGEN ZIEKTES

Ontstekingsziekten zijn aandoeningen waarbij het immuunsysteem ontstekingen veroorzaakt in het lichaam. Dit kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen. Het is aangetoond dat voeding kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam en het verbeteren van de algehele gezondheid. 

Het is belangrijk om een ​​uitgebalanceerd dieet te volgen dat rijk is aan voedingsstoffen en anti-inflammatoire voedingsmiddelen bevat, samen met regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap, om ontstekingen in het lichaam te verminderen en de algehele gezondheid te verbeteren.

MEER OVER VOEDING

De basis van voeding, de werking van het darmmicriobioom en hoe je voeding kunt inzetten om het maximale uit jezelf te halen is ook onderdeel van ons Daily Performance Programma. Voor bedrijven geven we diverse masterclasses en workshops omtrent voeding. Meer weten? Klik op een van onderstaande buttons. 

plan een gratis adviesgesprek