De voordelen van buiten sporten

Ben jij actief bezig met sporten? Doe je dit binnen of buiten? Richt je vizier eens op buiten. In de openlucht sporten biedt namelijk vele voordelen. En als je iets absoluut niet wilt missen, is het voldane gevoel na een buiten workout. Dit blog vertelt waarom jij echt eens buiten moet gaan sporten!

Voordelen van buiten sporten

Buiten sporten kent vele voordelen. Hieronder de grootste voordelen die buiten sporten met zich meebrengt.

Stress verlagend
Sporten in de natuur heeft een gunstig effect op je mentale gezondheid. Zo is uit onderzoek gebleken dat sporten in de buitenlucht voor een heldere mindset en meer concentratievermogen kan zorgen. Dus ben jij iemand die vaak stress heeft? Dan kan buiten sporten voor jou misschien wel wonderen doen!

Buiten sporten geeft meer energie
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat buiten sport voor energie zorgt dan een training die je binnen uitvoert. Uit diezelfde onderzoeken is ook gebleken dat deelnemers na een buiten training een stuk positiever dachten dan voor de workout.

Vitamine D
Nederland is een land waar mensen niet genoeg vitamine D binnenkrijgen. Dit komt vaak door de afwezigheid van de zon. Toch adviseert het Voedingscentrum om in het voorjaar, de zomer en in het najaar elke dag een kwartier tot een half uur tussen 11:00 uur en 15:00 uur in de zon te zin, het liefst met je handen en hoofd onbedekt.. Op die manier kan jouw lichaam de benodigde vitamine D opnemen.

De opname van voldoende vitamine D is belangrijk voor het lichaam. Wanneer je namelijk te weinig vitamine D binnenkrijgt, kan je in de loop van de tijd problemen ervaren met botontkalking, osteoporose en/of spierzwaktes.

Extra weerstand
Houd jij van uitdaging en wil jij wat extra weerstand toevoegen aan je trainingen? Ga buiten sporten, en doe dat dan eens richting het bos of het strand. De hobbelige paadjes, het zware zand, die takken die tijdens jouw hardlooprondje op de weg liggen en dat stevige windje kunnen jouw training extra uitdagend maken.

En dan hebben we het nog niet eens over die onverwachte hoosbui die ineens op je hoofd valt. Een ding is zeker, jouw weerstand wordt er alleen maar beter van!

Sport jij om kilo’s kwijt te raken? Dan heeft buiten sporten nog een voordeel. Door de extra weerstand die buiten sporten met zich meebrengt, verbrand je met een rondje hardlopen in de buitenlucht meer calorieën dan met diezelfde afstand lopen op de loopband in de sportschool.

Je slaapt beter
Meer tijd in de buitenlucht doorbrengen heeft een goede invloed op je slaapritme, vooral als je buiten bent als het nog licht is. Dit komt doordat het licht buiten van grote invloed is op jouw biologische klok. Na een intensieve workout smiddags, val je ’s avonds waarschijnlijk als een engeltje in slaap.

Je bespaart geld
Een probleem dat vele ervaren, alles wordt duurder. Tegenwoordig lopen de kosten van een abonnement in de sportschool flink op. Als je dat geld op dit moment niet voor handen hebt, dan kan het een prima deal zijn om je sportschoolabonnement op te zeggen, en je training voortaan buiten te doen, zelf of georganiseerd! Dan profiteer je direct van alle bovenstaande voordelen.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining