Waarom en hoe gemengde intensiteit workouts je training naar een hoger niveau tillen

Waarom het voor elke atleet zinvol is om gemengde-intensiteit workouts te overwegen en hoe je ze kunt integreren in je trainingsplan voor optimaal succes.

De meeste triatleten richten zich bijna altijd op één soort training in hun workouts. Of het nu gaat om een rustige aerobe sessie om het uithoudingsvermogen op te bouwen, of een temposessie gericht op het verbeteren van de lactaatdrempel. Hoewel deze workouts effectief zijn, bieden gemengde-intensiteit workouts een andere dimensie aan je training.

Houd het interessant
Gemengde-intensiteit workouts brengen letterlijk variatie in je training, waardoor het leuk en boeiend blijft. Ze bieden ook de mogelijkheid om verschillende intensiteiten te ervaren binnen één sessie.

Verfijn je pacing
Een ander voordeel van gemengde-intensiteit is dat ze je helpen om effectieve pacing aan te leren. Kun je nauwkeurig schakelen tussen verschillende hardlooptempo’s – van een Ironman 70.3 tot een sprinttriathlon – puur op gevoel? Deze workouts helpen je om je subjectieve inspanningsniveau te verbinden met objectieve intensiteitsniveaus.

Hoe ziet zo’n gemengde-workout eruit?
Een voorbeeld van een gemengde-intensiteit workout is de Cycling Mixed Intervals (CMI) sessie. Deze uitdagende training combineert intervallen in verschillende intensiteitszones om zowel de lactaatdrempel als het aerobe vermogen te verbeteren. Dit soort workouts vereisen focus en doorzettingsvermogen, maar de beloning is een aanzienlijke verbetering in je prestaties op lange termijn.

Of je nu traint voor een sprint, Olympische afstand of een Ironman, het integreren van gemengde-intensiteit workouts in je trainingsplan kan je helpen om je doelen sneller te bereiken en je prestaties naar een hoger niveau te tillen. Onthoud echter dat pacing cruciaal is, vooral bij de overgang naar een hogere intensiteit. Met de juiste aanpak kunnen gemengde-intensiteit workouts een waardevolle toevoeging zijn aan je trainingsroutine.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining