Optimaliseren van Fysieke Prestaties en Vitaliteit binnen organisaties met PerformancePeaks

In deze tijd, waarin de vitaliteit en fysieke gezondheid van werknemers steeds belangrijker worden, is het vinden van effectieve tools voor het optimaliseren van trainingen en het monitoren op afstand essentieel geworden. Wij verzorgen al enkele jaren fysieke performance trainingen op locaties van onze klanten. Daarin lopen we regelmatig tegen uitdagingen aan zoals:

  • Men wil wel sporter maar kan niet op dat specifieke tijdstip;
  • Sporten met collega’s is nog een brug te ver (cultuurkwestie);
  • Men doet aan andere sporten.

Gezocht naar een oplossing
Voor deze uitdagingen hebben we binnen ons beweegaanbod gezocht naar oplossingen. Naar een manier hoe we meer betrokkenheid kunnen creëren, een grotere groep kunnen aanspreken en het liefst ook nog data over de impact van de trainingen kunnen verzamelen.

De afgelopen maanden hebben we hierin diverse pilots gedraaid en met succes. Naast onze persoonlijke aanpak werken we samen met een platform dat niet alleen de mogelijkheid biedt om fysieke prestaties te verbeteren, maar verlaagt ook drempels voor deelname en maakt het mogelijk om meer mensen te helpen.

Eén van de voornaamste voordelen van deze manier van werken is de mogelijkheid om trainingen te optimaliseren. Door middel van geavanceerde analyses en planningstools kunnen coaches (en werknemers zelf) trainingsschema’s samenstellen die zijn afgestemd op individuele doelen en behoeften. Of het nu gaat om het verbeteren van uithoudingsvermogen, krachttraining of herstel, het biedt een scala aan mogelijkheden om de fysieke prestaties te maximaliseren.

Unique Selling Point
Wat deze aanpak echt onderscheidt, is de mogelijkheid tot monitoring op afstand. Dit stelt ons in staat om de voortgang van werknemers te volgen en feedback te geven, zelfs als ze niet fysiek aanwezig zijn. Ook kunnen ze een fysieke training inhalen, wanneer ze zelf niet kunnen op dat moment. Met behulp van gegevens van wearables kunnen coaches realtime inzicht krijgen in de prestaties van werknemers en indien nodig aanpassingen aanbrengen in het trainingsprogramma.

Maar de impact reikt verder dan alleen het verbeteren van individuele prestaties. Door drempels voor deelname te verlagen en trainingen toegankelijker te maken, moedigt het platform meer mensen aan om deel te nemen aan fysieke activiteiten. Dit kan leiden tot een algehele verbetering van de vitaliteit en gezondheid binnen de organisatie, wat op zijn beurt kan resulteren in een verhoogde productiviteit en welzijn van werknemers. Daarnaast kunnen we op collectief niveau rapportages opleveren aan de direct van de fysieke gezondheid en het beweeggedrag.

Bovendien hebben we deze aanpak al met succes als pilot uitgevoerd bij verschillende andere bedrijven. Door het organiseren van bootcamps en het aanbieden van trainingen hebben we een grotere groep deelnemers weten aan te trekken. We hebben gemerkt dat we niet alleen sporters met specifieke doelen kunnen helpen, maar ook het vertrouwen van deelnemers kunnen winnen. Hierdoor is de groep deelnemers aan de trainingen steeds groter geworden, wat aantoont dat deze aanpak echt werkt en een positieve impact heeft op de vitaliteit en prestaties binnen organisaties.

Andere interessante artikelen voor jou

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining