Routines tijdens je werk

Wellicht ben je net als veel andere mensen allergisch voor vaste routines. Gewoonten en routines worden niet altijd als positief ervaren. Zet je hier overheen, en de voordelen van herhalende taken of vaste routines zijn groot. Wij als mensen gaan pas merken hoeveel routines we hebben, op het moment dat je ze niet meer automatisch kan uitvoeren. Door routines in je leven toe te voegen ga je efficiënter met je tijd en energie om! Drie voordelen om routines toe te voegen tijdens jouw dagelijkse werkzaamheden, bijvoorbeeld op het werk:

Routines geven rust in je hoofd

Naast grote beslissingen zit de dag ook vol met kleine beslissingen waar soms veel energie in gaat zitten voordat de knoop doorgehakt wordt. Maak het jezelf makkelijker door dagelijkse keuzes te versimpelen. Dit zorgt ervoor dat je hoofd beschikbaar is voor het échte denkwerk.

Het kost je minder energie

Een routine zorgt ervoor dat je minder hoeft na te denken, waardoor je dus ook minder energie verliest. Die energie kun je dan weer voor andere belangrijke zaken gebruiken.

Het verkleint negatieve emoties en uitstelgedrag

Door het aanleren van een vast gedrag voorkom je ook een hoop frustratie. Neem vaste activiteiten waar je tegenop ziet die je uitstelt. In je hoofd wordt de weerstand alleen maar groter. Door hier een routine van te maken, raakt het zo in je systeem en doe je het gewoon. Je voorkomt een interne discussie in je hoofd en daarmee verklein je de kans op uitstelgedrag.

Er zit wel één nadeel aan routines

Het toevoegen van routines op bijvoorbeeld je werk vraagt veel doorzettingsvermogen. Het opbouwen van een routine heeft tijd nodig en je moet het wel een kans geven. Het begint met een heldere afspraak met jezelf, en vervolgens is het een kwestie van doen en blijven volhouden. Het schijnt dat nieuw gedrag pas na 21 dagen een gewoonte is geworden.

Maak het jezelf makkelijk!

Maak activiteiten makkelijk wanneer je een bepaalde routine wilt toevoegen in je leven. Door bijvoorbeeld je spotschoenen en kleding op een makkelijke en zichtbare plek te leggen, verlaag je de drempel en kun je op de automatische piloot in je kleding schieten en gaan. Door routines slim in te zetten bespaar je jezelf veel tijd, energie en verhoogt het je focus en productiviteit!

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining