Is Personal Training de investering waard

We krijgen vaak de vraag ‘is personal training’ de investering waard? Een groot deel van het antwoord daarop, ligt echt aan jezelf. Natuurlijk is het ook afhankelijk van individuele omstandigheden en doelen. Maar succes begint wel bij eigen inzet, discipline en consistentie.

Daarnaast brengt Personal Training wel degelijk diverse voordelen met zich mee. Zoals:

Gepersonaliseerd trainingsprogramma

Een Personal Trainer doet niet zomaar wat. Hij of zij is opgeleid om jouw fysieke situatie in te schatten, jouw beperkingen en voorkeuren te snappen en door dit te combineren met de kennis en ervaring over het lichaam en trainen in algemene zin, de effectiviteit van jouw workouts te verhogen.

Kortgezegd: door te trainen met een Personal Trainer ben je in staat om je doelen sneller te behalen doordat je op de juiste manier traint. Hiermee verklein je tegelijkertijd ook het risico op blessures.

Motivatie en verantwoordelijkheid

Het aller moeilijkste in alles wat met gezondheid te maken heeft is consistentie. Je houden aan je trainingsroutine klinkt makkelijk, maar blijkt in de praktijk vaak lastiger dan gedacht. Een Personal Trainer is een stok achter de deur.. ja dat klopt. Maar nog belangrijker: een Personal Trainer is net zo lang een stok achter de deur, totdat het trainen geen moetje meer is maar een willetje.

Wanneer je bij PlayX Performance Training PT volgt, ben je onze verantwoordelijkheid. Jouw doel is ons doel. We voorzien je van de nodige aanmoediging (in goede en in mindere periodes), bieden je fysieke- en mentale ondersteuning om jou op het juiste spoor te houden, je af en toe een (figuurlijke) trap onder je reet te geven of juist een schouderklopje wanneer dat nodig is. Allemaal met een doel: het behalen van jouw doel.

Trends en kennis

Net als met voeding zijn er tegenwoordig 180 manieren om trainingen te geven, zijn er 1001 meningen over trainingsvormen en is er een enorm groot sportaanbod. Vinden wat past bij jou, wat goed is voor je lichaam en wat bijdraagt aan jouw doelen is onmiskenbaar belangrijk hierin.

Onze trainers leven hier dagelijks in. Zijn op de hoogte van de nieuwste trends, effectieve trainingsstrategieën en beschikken vooral over de nodige ervaring zodat ze beter kunnen inschatten wat bij jou past. Dit bespaart jouw tijd en moeite.

 

Wij zijn er voor je – ook buiten je training

We realiseren ons maar al te goed dat de maatstaven van jouw gezondheid ook worden gevormd in de overige uren van de dag wanneer je niet hier bent. Door onze interactieve apps kunnen wij al jouw trainingen volgen, kun je logs schrijven zodat we je ook kunnen adviseren wanneer je hier niet bent. Wanneer je vragen hebt of een motivatieprobleem (wat heel menselijk is), zijn we slechts een appje van je verwijderd. En geloof ons: dat appje kan een enorm verschil uitmaken.

Bovendien biedt personal training een niveau van maatwerk en aanpasbaarheid die moeilijk op eigen kracht te bereiken is. Een personal trainer kan jouw voortgang beoordelen, indien nodig aanpassingen maken aan jouw programma en voortdurende ondersteuning en begeleiding bieden, waardoor je consequent wordt uitgedaagd en vooruitgang boekt.

Dus is Personal Training de investering waard?

Tja, daarop hebben we dus geen eenduidig antwoord. Het is vooral belangrijk om bij het beslissen over personal training rekening te houden met jouw budget en prioriteiten. Hoewel personal training een investering kan zijn, kan de waarde in termen van persoonlijke aandacht, expertise, motivatie en verantwoordelijkheid het de moeite waard maken voor mensen die serieus zijn over hun gezondheids- en fitnessdoelen.

Wij zijn altijd bereid als Personal Trainers om eerst met jou het gesprek aan te gaan waarin wij kijken naar jouw doelen en verwachtingen bespreken. Hierdoor krijgen wij een idee over onze aanpak, de inzet van onze expertise en prijsstelling. Dit kan je helpen een weloverwogen beslissing te nemen en de waarde van personal training voor jouw specifieke situatie te bepalen.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining