Sporten als onderdeel van de bedrijfscultuur?

De positieve effecten van beweging zijn al vaak benoemd vanuit de preventieve bril. Toch zijn we als werkgever nog niet zo ver om vitaliteit op de werkvloer onderdeel te laten zijn van de organisatie. Waarom zien we sporten en werk als twee losstaande onderdelen, terwijl het ene het andere kan versterken?

De mens is het belangrijkste kapitaal van een organisatie. Om de motor van de organisatie optimaal te laten draaien, is vitaliteit op de werkvloer van groot belang. Goede zorg gaat verder dan alléén een goed salaris, flexibele werktijden en een ergonomische stoel. Er zijn diverse factoren die invloed hebben op de gezondheid van werknemers. Denk hierbij aan waarden als fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en persoonlijk. Om de vitaliteit op de werkvloer te waarborgen is het niet geheel onbelangrijk dat er aandacht wordt gegeven aan de verschillende facetten van gezondheid.

Ongezonde medewerkers kosten meer voor een organisatie dan gezonde werknemers, dat is uit onderzoek gebleken. Niet alleen door afwezigheid van ziekte, maar ook door de vermindering van de productiviteit. Er valt voor organisaties veel winst te behalen als sporten onder werktijd gestimuleerd wordt. Ook is gebleken dat werknemers die niet echt betrokken zijn bij hun werk ongemotiveerder zijn en vaak chronische ziekten hebben zoals obesitas, hoge bloeddruk, diabetes, cholesterol of zelfs een depressie. Structureel sporten zorgt naast meer weerbaarheid ook voor een betere managing van stress. Sporten onder werktijd zorgt niet alleen voor gezonde werknemers, maar ook voor meer betrokkenheid. 

Door de vitaliteit op de werkvloer te bevorderen, kun je als werkgever de kartrekker zijn voor zowel de gezondheid van het individu als de organisatie. Door sporten onder werktijd aan te bieden investeer je niet alleen in gezonde werknemers, maar ook in het imago van de organisatie. Samen sporten zorgt niet alleen voor gezonde werknemers, maar versterkt ook de interne teamband. Laat zien dat jij écht om je medewerkers geeft en zet ze in beweging!

Kortom, het investeren in gezonde werknemers brengt veel voordelen met zich mee. Wil jij ook investeren in de groei van je bedrijf door de vitaliteit op de werkvloer te bevorderen? Play X biedt diverse trainingen op locatie aan, waarbij de fysieke-, mentale- en sociale aspecten op de proef worden gesteld. Ga samen voor een gezonde organisatie!

Bekijk hier onze Business Bootcamp video!

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining