Carrotcake recept, oftewel: Worteltaart

Een echt ECHT favorietje, die hier regelmatig op kantoor te vinden is. De meeste mensen haken af bij het woord worteltaart.. je doet toch geen groente in taart, hoor je welleens. Maar jawel dus. Wist je dat wortel namelijk enorm zoet is. Overigens betekent dat niet dat deze taart een legitieme reden is om te snacken wanneer je meer groente wil binnenkrijgen. Maar lekker en redelijk gezond is het dus wel!

Bereiding

Geen hogere wiskunde, maar een eenvoudig te maken taart. Daar doen we het voor, toch?

Ingrediënten taart:

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • 300 ml zonnebloemolie
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram amandelmeel
  • 5 eieren
  • Kaneel
  • Zeezout
  • 350 gram fijngeraspte wortelen
  • 175 gram bastardsuiker

Ingrediënten Frosting

  • 200 gram monchou
  • 200 gram kwark
  • 100 gram poedersuiker
  • Citroenrasp 1 citroen
  • Citroensap van 1 uitgenkepen citroen

Intrediënten Topping

  • Rasp van halve sinaasappel
  • Sinaasappelsap 1 sinaasappel
  • 50 gram geraspte wortel

Bereidingswijze

Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.
Stap 2. Pak een bakblik en bekleed de bodem met bakpapier, vet de randen vervolgens in met boter en wat bakpoeder of bloem.
Stap 3. Houdt van 2 eieren het eiwit apart in een kleine kom. Breek de overige 3 eieren bij het ei geel van de eerste 2 eieren en doe hier langzaam de suiker bij. Klop dit tot een dik en schuimig geheeld. Doe hier vervolgens langzaam de olie en de vanille extract bij.
Stap 4. Rasp de wortels, de sinaalappel en de citroen en houdt deze uit elkaar.
Stap 5. Meng het zelfrijzende bakmeel met het amandelmeel, de kaneel en de zeezout. Schep het meelmengsel vervolgens in delen door de rest heen met een grote lepel.
Stap 6. Doe een beetje bakpoeder bij het eiwit en klop dit tot een zacht geheel.
Stap 7. Vouw het eiwitmengsel door de rest heen en schep vervolgens langzaam de wortel in delen door het beslag.
Stap 8. Zet vervolgens in de oven voor 60 minuten.

Tip! Prik met een satéprikker in het midden van de taart om te kijken of hij droog is van binnen.

Ondertussen – frosting:

Stap 1. Doe de roomkaas, kwark, poedersuiker en citroenrasp samen en klop tot een geheel..
Stap 2. Roer vervolgens de citroensap erdoorheen.

Stap 9. Taart klaar? Haal hem uit de oven en snij horizontaal doormidden zodat je 2 plakken hebt.
Stap 10. Smeer het midden in met de gemaakte frosting.
Stap 11. Doe de bovenste plak erbovenop en smeer bovenop verder in met de frosting.
Stap 12. Ter decoratie kun je een mengsel van de sinaasappelrasp en wortelrasp bovenop leggen.

Tip! Je kunt voor de decoratie de wortel- en sinaasappelrasp in een kleine pan doen met eventueel een klein schepje suiker erbij. Even laten doorkoken, afgieten en vervolgens verdelen over de frosting.

Dit recept is voor ongeveer 10 goeie stukken.

Meer lezen??

Share:

Facebook
LinkedIn
×