Ik heb geen tijd om gezond te eten, wat nu?

We hebben het allemaal ontzettend druk. Werken, sporten, een gezin runnen en ondertussen ook nog een leuke vader, moeder, vriend, vriendin, zus of broer zijn.. we hebben een druk bestaan. Een verse en gezonde maaltijd bereiden? Je zou graag willen, maar daar heb je gewoonweg de tijd niet voor, toch? Een excuus, dat helemaal geen excuus hoeft te zijn. In dit blog lees je alles over hoe je gezond en snel kunt eten!

Structuur zorgt voor rust

Iedereen heeft een agenda. Kijk voorruit in je agenda, dan zie je welke dagen het echt aanpoten wordt. Kies voor die dagen voor een éénpansgerecht, of een ovenschotel. Kijk hierbij welke dingen je al kunt voorbereiden. En voorbereiden betekent niet dat jij het allemaal zelf moet doen, vraag hulp waar nodig!

Een weekmenu levert meer tijd op dan dat het vraagt

Het vraagt een inspanning om je agenda erbij te nemen en recepten bij elkaar te zoeken. Maar bekijk het eens van de andere kant. Een weekmenu zorgt ervoor dat je makkelijker je boodschappenlijstje kunt maken, wat je meer tijd spaart tijdens het winkelen. Ook verdwijnt je keuzestress om te beslissen wat er op tafel komt. Er zal meer variatie zitten in je eetpatroon. Je kan je taken bundelen of juist taken delegeren, waardoor je weer extra tijd spaart.

Zorg altijd voor een goed ontbijt

Hoe druk je ook bent, zorg altijd voor een goed ontbijt. Dan is het begin van de dag in ieder geval al goed en heb je veel energie. Als je de avond van tevoren even goed plant is je ontbijt zo klaar en zul je versteld staan van de energie die je de hele ochtend voelt, zodat er veel uit je handen komt en je goed kunt denken.

Neem voldoende voorraad mee voor de hele dag

Het nemen van een gezond ontbijt lukt de meeste mensen nog wel. De problemen ontstaan vooral later op de dag, wat doe je namelijk als je onderweg bent? Neem altijd voldoende eten mee voor overdag, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Hoe drukker je bent, hoe belangrijker het is wat je weet. Wanneer je druk bent is het belangrijk dat je gezond eet. Op deze manier houdt je zoveel mogelijk energie over om alles te doen en de drukte op te lossen. Gezonde voeding maakt je scherper en fitter waardoor je ook veel meer gedaan krijgt op de dag en betere keuzes maakt.

Voor jezelf zorgen betekent in plaats van tijdsverlies juist tijdwinst

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining