Onze eerste Ironman 70.3 op 8 september 2024

Wij zijn Dirk en Joska, de trotse eigenaren van PlayX Performance Training. En we hebben nieuws: wij gaan namelijk deelnemen aan onze allereerste Ironman 70.3 op 8 september in het prachtige Knokke Heist!

Voor ons beiden is dit een enorme mijlpaal, niet alleen als atleten maar ook als ondernemers. Als coaches in prestatieverbetering hebben we vele anderen geholpen om hun doelen te bereiken, maar nu is het tijd voor ons om onze eigen grenzen te verleggen en ons te meten met een van de meest uitdagende triatlons ter wereld.

De Ironman 70.3, ook wel de halve triatlon, ziet er als volgt uit: 1.9 km zwemmen, 90 km fietsen en een halve marathon (21.1 km) hardlopen. Het wordt een ware test van uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen. Maar we zijn vastbesloten om deze uitdaging aan te gaan, niet alleen om onze eigen grenzen te verleggen, maar ook om anderen te inspireren om hetzelfde te doen.

Waarom we dit doen?
In september dit jaar zijn Dirk en ik precies 5 jaar ECHT ondernemer. Dat moment willen we natuurlijk niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Daarnaast geloven wij heel erg in het practise what you preach principe. Dus het moest iets worden wat we samen gaan doen en daarnaast iets wat echt (op sportief vlak) grensverleggend is. En dus kwamen we uit bij de Iron Man 70.3.

Als eigenaren van PlayX Performance Training begrijpen we het belang van een goed doordacht trainingsprogramma. We hebben onze kennis en ervaring gebruikt om een plan op te stellen dat ons gaat helpen om fysiek en mentaal klaar te zijn voor de uitdaging die voor ons ligt. Maar we beseffen ook dat het niet alleen gaat om fysieke fitheid. Mentale veerkracht en vastberadenheid zijn net zo belangrijk, zo niet meer, als het aankomt op het volbrengen van een evenement als de Ironman 70.3. Het scheelt dat het ondernemerschap je mentale veerkracht iedere dag wel weer traint…

Door deel te nemen aan deze triatlon willen we laten zien dat alles mogelijk is als je vastberaden bent en bereid bent om hard te werken. We willen anderen aanmoedigen om hun dromen na te streven, hoe groot of onbereikbaar ze ook lijken.

Ons trainingsproces
Momenteel zijn we net begonnen aan ons specifieke trainingsschema voor de halve triatlon. Ook zijn we al enkele weken bezig met zwemles, en die is ECHT heel erg nodig kan ik je vertellen. Tijdens deze eerste base fase, zoals ze dat zo mooi noemen, focussen we dus vooral op het opbouwen van intensiteit en workload en aanleren van de juiste zwem, loop en fietstechnieken.

We willen jullie gaan meenemen in onze voorbereidingen voor onze eerste Iron Man 70.3. Dit gaan we doen via reels op instagram en via dit platform, waar er meer ruimte is voor tekstuele uitleg. Hoe maken we onze trainingsplannen, welke mensen adviseren ons, welke eigen kennis gebruiken we, hoe zien de trainingen eruit, welke maatstaven gebruiken we om onze progressie te monitoren, hoe passen we het trainen in onze agenda’s in, hoe gaan we om met onze voeding, hoe zorgen we dat het trainen leuk blijft.. en nog veel veel veeel meer.

Ga met ons mee op deze sportieve reis! Volg ons op onze sociale media, deel in onze overwinningen en moedig ons aan als het moeilijk wordt. Samen kunnen we laten zien dat met vastberadenheid, doorzettingsvermogen en de juiste training, alles mogelijk is.

Op 8 september zullen we aan de startlijn staan van de Ironman 70.3 in Knokke Heist, klaar om onze krachten te meten met enkele van de beste atleten ter wereld. En terwijl we niet weten wat de dag zal brengen, weten we één ding zeker: we zullen alles geven wat we hebben, en dan nog wat meer.

Bedankt voor jullie steun, en we hopen jullie allemaal aan de finishlijn te zien!

Met sportieve groet,

Dirk en Joska

PlayX Performance Training

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining