PlayX Performance Training integreert de ASM filosofie in de Performance Trainingen

Onze Performance Trainer Joeri is momenteel in afronding van zijn opleiding ASM-trainer. Deze trainingsfilosofie passen we steeds vaker toe in onze trainingen voor zowel de youngsters, project shape als ook in de trainingen voor volwassenen. Het ASM-model staat voor Athletic Skills Model, een benadering van sportontwikkeling die gericht is op het ontwikkelen van een breed scala aan fysieke en motorische vaardigheden bij (o.a.) jonge sporters. Het doel is om een solide basis te leggen van algemene athletische vaardigheden die kunnen worden toegepast in verschillende sporten en disciplines.

Het ASM-model benadrukt de ontwikkeling van fundamentele bewegingsvaardigheden, coördinatie, behendigheid, snelheid, kracht en uithoudingsvermogen. Ook wel bekend als de Cluks, maar dan ingevuld met een eigen model.

Binnen PlayX Performance Training zou je het ASM-model kunnen toepassen door:

Fundamentele bewegingsvaardigheden te ontwikkelen:

Dit omvat het aanleren van basale motorische vaardigheden zoals rennen, springen, gooien, vangen, klimmen, rollen, enzovoort. Deze vaardigheden vormen de basis voor meer complexe sportieve bewegingen. Natuurlijk zit er een verschil in benadering tussen hoe we de implementeren in de trainingen voor jongeren en volwassenen. Maar het feit dat we al een volwassen persoon zijn, betekent niet dat we deze vaardigheden niet verder kunnen ontwikkelen.

Multi-sport benadering:

Het moedigt aan tot deelname aan verschillende sporten en activiteiten om een breed scala aan vaardigheden te ontwikkelen. Binnen PlayX Performance Training structureren we onze trainingen als zodanig dat die elementen bevatten van verschillende sporten en activiteiten, waardoor onze sporters hun fysieke vaardigheden kunnen diversifiëren en verbeteren.

Progressieve ontwikkeling:

Het legt de nadruk op een geleidelijke en progressieve ontwikkeling van vaardigheden. Dit betekent dat trainingen moeten worden gestructureerd op basis van de leeftijd, het ontwikkelingsniveau en de capaciteiten van de individuele sporter. Binnen PlayX Performance Training kennen we al onze leden, weten we ook waar de sterke en zwakke punten liggen (wanneer we je al een tijdje kennen) en ontwerpen we onze trainingen zo dat ze in principe voor iedereen haalbaar zijn, maar ook aangepast kunnen worden aan het level van de individuele sporter.

Plezier en variatie:

Het moedigt aan tot een positieve en stimulerende trainingsomgeving waarin sporters, naast dat ze fysiek flink aan het trainen zijn, plezier hebben en gemotiveerd blijven om te leren en te groeien. Binnen PlayX Performance Training communiceren we als trainers veel met elkaar, kijken we welke sporter wanneer komt sporten, wat de vorige trainingen zijn geweest en toetsen we trainingen aan de hand van onze eigen trainingsfilosofie.

Het toepassen van het ASM-model in de fysieke performance trainingen binnen PlayX Performance Training, helpt sporters om zich te ontwikkelen tot meer veelzijdige en competente sporter en daarnaast draagt dit ook bij aan een leuke, diverse en uitdagende trainingsomgeving en zorgt het voor een betere all round gezondheid.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining