Voorbereiding op de zwaarste marathon – de Iron Viking

Zaterdag 15 juni staan wij met een groot team van PlayX Performance Training aan de start van de Iron Viking Obstacle Run tijdens de Strong Viking water editie in Wijchen.

Dit legendarische obstacle course race (OCR) evenement is een ware test van doorzettingsvermogen, kracht en veerkracht. Maar geen zorgen, met de juiste voorbereiding en een dosis plezier kun jij de Iron Viking aan! In deze blog delen we 5 tips voor de toekomstige Iron Viking deelnemer en voor hun support: zodat ook jij weet wat je te wachten staat!

Stap 1: Ken je vijand – en jezelf

Voordat je het strijdveld betreedt, is het belangrijk om te weten wat je te wachten staat. De Iron Viking staat bekend om zijn uitdagende obstakels, variërend van modderige heuvels tot hoge muren en alles daartussenin. Neem de tijd om de obstakels te bestuderen en te begrijpen welke vaardigheden je nodig hebt om ze te overwinnen. Maar vergeet ook niet om jezelf te kennen; wees eerlijk over je sterke punten en zwakke punten, zodat je je training hierop kunt afstemmen. Het parcours van de water editie is vandaag bekend gemaakt!

Stap 2: Train als een viking – met een twist

Nu je weet wat je te wachten staat, is het tijd om te trainen als een echte Iron Viking. Maar wie zegt dat trainen saai moet zijn? Voeg een leuke twist toe aan je trainingssessies door ze om te toveren tot een spel. Organiseer bijvoorbeeld een obstacle course trainingssessie in het park met vrienden, waarbij jullie elkaar uitdagen om verschillende obstakels te overwinnen. Of maak een circuittraining met oefeningen die lijken op de obstakels die je tijdens de Iron Viking zult tegenkomen. Op deze manier blijft het trainen leuk en motiverend. Al onze Outdoor Trainingen dragen bij aan een goede voorbereiding voor een Iron Viking event.

Stap 3: Brandstof voor succes

Een echte Iron Viking heeft brandstof nodig om te kunnen schitteren op het slagveld. Zorg ervoor dat je je lichaam voedt met de juiste voedingsstoffen om optimale prestaties te leveren. Kies voor een uitgebalanceerd dieet dat rijk is aan koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten om je energielevels op peil te houden tijdens je trainingen en het evenement zelf. Koolhydraten stapelen in de week voorafgaand aan de Iron Viking, is super belangrijk. Vergeet ook niet om gehydrateerd te blijven, vooral tijdens lange trainingsessies en op de grote dag zelf.

Stap 4: Omring jezelf met mede-vikingen

Een van de beste manieren om je voor te bereiden op de Iron Viking is door jezelf te omringen met gelijkgestemde mensen die dezelfde uitdaging aangaan. Dat gaan we met PlayX Performance Training dus ook doen. Sluit je aan bij een OCR-trainingsgroep of zoek online naar community’s van Iron Viking deelnemers. Samen trainen en elkaar ondersteunen kan een enorme boost geven aan je motivatie en zelfvertrouwen.

Stap 5: Wees moedig en veerkrachtig

Last but not least, onthoud dat een ware Iron Viking niet alleen wordt gekenmerkt door fysieke kracht, maar juist door moed en veerkracht. Accepteer dat het pijn zal gaan doen. Wees niet bang om uit je comfortzone te stappen en obstakels te trotseren die je misschien eng vindt. Blijf positief, blijf doorzetten en weet dat je sterker bent dan je denkt.

Met de juiste mindset, training en brandstof ben jij klaar om de strijd aan te gaan en als een ware viking over de finish te komen. Veel succes en we zien je aan de startlijn!

Iron-Viking

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining