Stop met dromen, begin gewoon!

We leven tegenwoordig in een periode waarin naar de gym gaan moeilijker is dan een koffietje met koek scoren. Gelukkig kun je niet alleen je lichaam, maar ook je brein, trainen om hiermee om te gaan. Soms heb je simpelweg de juiste warming-up nodig.

We zullen het allemaal wel herkennen. Een afgetraind lichaam willen hebben, maar geen zin om daar iets voor te doen. Tegen jezelf zeggen dat je gezond gaat doen, maar dan toch stiekem weer iets ongezonds pakken. Wanneer je iets wil bereiken, moet je er zelf ook echt voor gaan. Stop dus met dromen, begin gewoon!

De grootste uitdaging: volhouden
De grootste uitdaging bij beginnen met sporten is het volhouden. Kies daarom een activiteit die je leuk vindt om te doen. De kans dat je dan in beweging blijft voor een langere tijd is vele male groter. En wanneer je blijft volhouden, worden dromen werkelijkheid. Kies een training die aansluit bij jouw interesses! Sporten die je niets vindt, kun je het beste links laten liggen. De kans dat je dat het op magische wijze leuk gaat vinden is erg klein, laat staan volhouden.

Begin gewoon thuis, sporten thuis is laagdrempelig en vertrouwd. Hier kun je beginnen met sporten op eigen niveau zonder je om anderen druk te maken (bijvoorbeeld in de fitness). Dit betekent niet dat je je workouts in je pyjama moet afwerken. Uit onderzoek is gebleken dat goede sportkleding zorgt dat je beter je best doet en betere resultaten boekt!

Zie je geen resultaat, geef niet op! Het zien van resultaat kan enige tijd op zich laten wachten. Maar dat je nog geen resultaat ziet wil dat niet zeggen dat het er niet is.

Stel doelen
Als je begint met sporten, moet je rustig opbouwen. Het helpt om doelen op te stellen. Begin klein, met concrete doelen die je op korte termijn kunt halen. Je kunt namelijk niet in een korte periode van niks naar jouw perfecte droomlichaam gaan. Elk doel dat je haalt voelt als een kleine overwinning en stimuleert je (hopelijk) om door te gaan. Op deze manier haal je vanzelf je grote lange termijndoel.

Deel je succes
Het halen van doelen is nog veel leuker wanneer je dit met andere kunt delen. Wanneer je traint zonder trainingspartner, kun je je successen altijd delen met vrienden of familie. De positieve feedback die je hierop ontvangt, moedigt je weer aan om door te gaan. Ook wanneer het even tegenzit, helpt het om dit met andere te delen.

Neem een trainingsmaatje
Een trainingsmaatje is een uitstekende manier om gemotiveerd te blijven als je er uiteindelijk toch voor kiest om te gaan sporten. Tijdens een workout ga je samen vaak net even wat dieper dan dat je in je eentje zou doen. Ook buiten trainingen om is een trainingsmaatje handig: je kunt samen bespreken wat wel en nog niet helemaal goed gaat. Ook zul je de afspraak om te gaan sporten minder snel afzeggen wanneer je samen sport.

Beginnen met sporten is het leukst in groepsverband. Dit omdat er een goede afweging wordt gemaakt tussen serieus bezig zijn met sporten en gezelligheid. Wil jij samen op een leuke manier bezig zijn met sport? Schrijf je dan in voor een gratis proefles van Play X!

ALS JE ERGENS VAN DROOMT EN JE STOPT ER AL JE ENERGIE IN, DAN KAN HET!

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining