De invloed van fysieke gezondheid op de mentale gezondheid

De nadruk bij bewegen ligt vaak op het verbeteren van onze fysieke gezondheid. Daarentegen heeft regelmatig bewegen niet alleen positieve effecten voor onze fysieke gezondheid, maar ook voor onze mentale gezondheid. Daarbij is het hebben van plezier enorm belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat ieder individu zich bewust is van zijn/haar emotie, voortgang en welzijn.

Emotie

Emotie tijdens het sporten is enorm belangrijk. Positieve emoties kunnen er namelijk voor zorgen dat jij meer motivatie krijgt om te sporten. De toename van de neurotransmitters endorfine en serotonine zorgt voor een goed gevoel. Daarnaast heeft sporten in groepsverband ook een positief effect op je intrinsieke motivatie. Dit komt voornamelijk door de sociale interactie en steun. De toename van plezier zorgt onder andere voor minder pijnprikkels, een beter geheugen en meer zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen

Regelmatig bewegen zorgt er dus voor dat je beter in je vel zit. Wij vinden het naast fysieke weerbaarheid ook enorm belangrijk om de mentale weerbaarheid te verbeteren. Bij mentale weerbaarheid is het belangrijk om te geloven in jezelf. Nieuwe vaardigheden leren of meer controle krijgen over je vaardigheden leidt uiteindelijk tot meer motivatie. Wij helpen je met het verbeteren van je mentale weerbaarheid door het te benadrukken als we persoonlijke groei bij je zien. 

Voortgang

Wij zijn ons vaak wel bewust van vooruitgang als het gaat om vooruitgang in getallen. Denk hierbij aan het gebruiken van meer gewichten of het doen van meer herhalingen. Deze vooruitgang kun je daadwerkelijk met je ogen waarnemen. Daarentegen hebben wij vaak iets meer moeite met het herkennen van persoonlijke groei. Het bewust worden van je voortgang zowel fysiek als mentaal is enorm belangrijk voor je algemene welzijn.

Welzijn

Fysieke inspanning heeft dus ook veel voordelen voor je mentale gezondheid. Zo zorgt de toename van plezier bij bewegen voor minder pijnprikkels, een beter geheugen en meer zelfvertrouwen. Daarnaast functioneert de algemene cognitie beter als je regelmatig beweegt. Sporten zorgt ook voor minder vermoeidheid, een beter slaappatroon en een beter probleemoplossend vermogen. Als laatste heeft regelmatig bewegen ook een positieve invloed op het leren van nieuwe dingen en besluitvorming.

Kortom, regelmatig bewegen heeft veel voordelen voor zowel de fysieke gezondheid als de mentale gezondheid. Het zorgt bijvoorbeeld voor meer zelfvertrouwen, minder vermoeidheid en een beter probleemoplossend vermogen. Wij vinden het daarom belangrijk om zowel de fysieke weerbaarheid als de mentale weerbaarheid te verbeteren.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining