Yoga is net zo goed voor mannen als voor vrouwen

Wat is yoga? 

Het woord Yoga is afkomstig uit het Oud-Indiaans Sanskriet. Het wordt in het Nederlands ook wel vertaald als ‘verbinden’. Bij Yoga worden er diverse oefeningen en technieken gebruikt om de beste versie van jezelf naar boven te halen. Het is een levensstijl waarbij het lichaam wordt verbonden met de geest door middel van ademhalingsoefeningen. Het heeft een positief effect op zowel fysiek al mentaal gebied.

Meer flexibiliteit

Ten eerste zorgt Yoga voor meer flexibiliteit. Door het stretchen van je spieren, wordt het lichaam beweeglijker. Daarnaast vermindert dit de kans op een blessure.

Sterkere spieren

Naast meer flexibiliteit, zorgt het ook voor een versterking van je spieren. Sterkere spieren hebben veel positieve effecten op de gezondheid. Het zorgt er namelijk voor dat er meer glucose uit het bloed op wordt genomen, waardoor het vermogen van het lichaam om de bloedsuikerspiegel te reguleren toeneemt. Dit is enorm belangrijk bij het voorkomen van bijvoorbeeld diabetes.

Betere lichaamshouding

Daarnaast is het enorm goed voor het verbeteren van je lichaamshouding. Tijdens het uitoefenen van Yoga ga je bewuster om met je lichaam en de werking hiervan. Bij de oefeningen wordt er ruimte gecreëerd in de ruggengraat. En dit zorgt er in combinatie met meer flexibiliteit voor dat de natuurlijke krommingen in de ruggengraat gestimuleerd worden. Dit resulteert zich in een verbetering van de lichaamshouding.

Betere zuurstofopname

Een van de belangrijkste onderdelen is de ademhaling. De ademhalingstechnieken zorgen ervoor dat het zuurstofgehalte in het lichaam verhoogd wordt, waardoor de organen en spieren uiteindelijk meer brandstof kunnen ontvangen en aan kunnen maken.

Meer energie

Ten slotte, zorgt Yoga voor ontspanning waardoor je beter gaat slapen en minder stress ervaart. De ademhalingstechnieken die worden gebruikt, zorgen ervoor dat je brein gekalmeerd wordt. Je voelt je energieker, omdat je beter slaapt en minder stress ervaart. Daarnaast zorgen de oefeningen ervoor dat de energie beter door het lichaam stroomt.

Kortom, Yoga zorgt niet alleen voor ontspanning, maar is ook enorm goed voor onze gezondheid. Het heeft veel voordelen, zowel fysiek als mentaal. Yoga is dus niet alleen goed voor vrouwen, maar ook voor mannen!

Yoga

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining