Welke smartwatch is het beste voor het sporten?

Het kiezen van de beste smartwatch voor sportprestaties is essentieel voor sporters die hun activiteiten serieus nemen en hun prestaties willen optimaliseren. Een goede sport-smartwatch moet nauwkeurige metingen bieden, robuust en duurzaam zijn, en een breed scala aan sport- en fitnessfuncties bieden om jou als sporter te helpen je doelen te bereiken.

Binnen PlayX Performance Training kunnen we de sportprestaties van sporters meten via een systeem waar we mee werken, ook van de trainingen die ze doen wanneer ze niet bij ons trainen. Wanneer we dit systeem kunnen koppelen aan een sporthorloge kunnen we hele gerichte adviezen geven. Zo kunnen we aan diverse performance indicatoren zien hoe functioneel iemand nou traint (alle trainingen bij elkaar opgeteld). Ook kunnen we via dit systeem trainingen klaarzetten die onze sporters dan in hun horloge krijgen te staan. Zo hoeven ze alleen maar te doen wat het horloge aangeeft waardoor ze zich volledig kunnen focussen op de te leveren sportprestatie. Meer weten, lees hier meer over online coaching.

In deze blog zullen we enkele van de beste smartwatches (op basis van onze ervaringen) voor sportprestaties bespreken, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw trainingsbehoeften.

Allereerst vinden wij dat een sporthorloge ook gebruikt moet worden voor de sport. Dus onze nummer 1 tip, los van welk horloge je dan ook hebt is: maak geen koppeling met je apps, berichten etc. Gebruik je sporthorloge om te sporten en zorg ervoor dat je alle mogelijke afleidingen elimineert. Voor je berichten heb je namelijk je telefoon en daar zit je waarschijnlijk al genoeg op.

Onze tips:

Voor de geoefende sporter:
Uiteraard zijn er veel goede modellen op de markt en is jouw keuze afhankelijk van welke sport te doet, welk budget je hebt en welke indicatoren je wilt kunnen aflezen. Hier noemen we er 2 die wij kennen, die redelijk all-round zijn, acurate metingen geven (op basis van wetenschappelijke onderzoeken) en een goede prijs-kwaliteithouding hebben.

 • Garmin Forerunner 945:
  Als het gaat om sportprestaties, staat Garmin bekend als een van de beste merken op de markt. De Garmin Forerunner 945 is een topkeuze voor serieuze sporters, met functies zoals ingebouwde GPS, hartslagmeting op de pols, geavanceerde hardloopdynamica, VO2-max-schattingen en trainingsbelasting. Met een batterijduur tot 2 weken in smartwatch-modus en tot 36 uur in GPS-modus, biedt de Forerunner 945 uitstekende prestaties tijdens lange trainingssessies en wedstrijden.
 • Polar Vantage V2:
  De Polar Vantage V2 is een andere favoriet onder professionele atleten vanwege zijn nauwkeurige metingen en geavanceerde trainingsfuncties. Deze smartwatch biedt functies zoals Polar Precision Prime hartslagmeting, ingebouwde GPS, Training Load Pro voor het meten van trainingsbelasting en herstel, en Running Power voor het nauwkeurig meten van hardloopprestaties. Met zijn slanke en lichtgewicht ontwerp is de Vantage V2 comfortabel om de hele dag te dragen, zowel tijdens trainingen als in het dagelijks leven.

Voor de beginnende sporter
Voor beginnende sporters zijn gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en een goede prijs-kwaliteitverhouding belangrijke factoren bij het kiezen van een smartwatch. Hier zijn twee smartwatches die ideaal zijn voor beginnende sporters:

 • Fitbit Versa 3:
  Fitbit staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface en focus op gezondheid en fitness, waardoor het een uitstekende keuze is voor beginnende sporters. De Fitbit Versa 3 biedt een breed scala aan fitnessfuncties, waaronder ingebouwde GPS, continue hartslagmeting, slaaptracking en verschillende trainingsmodi zoals wandelen, hardlopen en fietsen. Het heldere AMOLED-display maakt het gemakkelijk om je statistieken tijdens het sporten te bekijken, terwijl de lange batterijduur ervoor zorgt dat je de hele dag door kunt blijven volgen zonder constant op te laden.
 • Garmin Forerunner 45/55:
  De Garmin Forerunner-serie biedt geweldige opties voor beginnende hardlopers en sporters. De Forerunner 45/55 modellen zijn betaalbaar, eenvoudig te gebruiken en bieden toch een indrukwekkend scala aan functies. Met ingebouwde GPS, hartslagmeting op de pols, VO2-max-schattingen en Garmin Coach-trainingsplannen, bieden deze smartwatches alles wat je nodig hebt om je fitnessdoelen te bereiken. Bovendien biedt Garmin’s Connect-app een intuïtieve interface voor het bekijken en analyseren van je trainingsgegevens, waardoor je inzicht krijgt in je vooruitgang en prestaties.

Beide smartwatches zijn ideaal voor beginnende sporters vanwege hun gebruiksgemak, betrouwbare prestaties en redelijke prijs. Of je nu net begint met sporten of op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om je fitnessdoelen te bereiken, deze smartwatches bieden de functionaliteit die je nodig hebt om actief te blijven en vooruitgang te boeken.

Wil je gericht advies over welk sporthorloge we jou aanraden, neem dan contact met ons op en we kijken, geheel vrijblijvend, even met je mee.

 

 

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining