Als vrouw klaar zijn voor de zomer

De zomer staat alweer voor de deur, maar ben jij al zomerfit? Net iets te laat begonnen voor je vakantie? Geen probleem, er zijn genoeg manieren om alsnog fit te worden voor jouw vakantie.

Een combinatie van goede voeding en de juiste training zorgt ervoor dat jij op een snelle manier zomerfit wordt! Lees hier hoe jij zomerfit wordt.

Training

Samengestelde oefeningen
Oefeningen waarbij je meerdere spiergroepen tegelijk traint, zijn het meest effectief. Deze samengestelde, ook wel compound oefeningen genoemd, hebben meerdere voordelen ten opzichte van oefeningen waarbij je maar één spiergroep traint. Met compound oefeningen verbrand je meer calorieën in één workout, en heb je evenveel succes in minder tijd. Compound oefeningen zijn daarnaast goed voor coördinatie en helpen om in het dagelijkse leven beter te bewegen. Voorbeelden van compound oefeningen zijn: squats, deadlifts, push-ups, burpees en lunges.

Krachttraining of cardiotraining. Waar val ik het meest van af?
Met cardio verbrand je veel calorieën, waardoor de bijbehorende oefeningen een uitstekende manier zijn om een calorietekort te creëren. Daarnaast helpen cardio-oefeningen bij het effectief verbranden van vet.

Krachttraining is ook een super effectieve manier om af te vallen. Dit is echter minder bekend bij velen. Krachttraining activeert je stofwisseling en verbrand ook in rustperiodes de nodige calorieën.

HIIT: High Intensity Interval Training
Een trainingsvorm waarbij je intensieve inspanning afwisselt met korte momenten van rust of ontspanning. HIIT combineert daarmee de voordelen van krachttraining en cardiotraining: je verbrandt namelijk calorieën, je krijgt een betere conditie, kweekt spiermassa én activeert je stofwisseling.

Voeding
Snel afvallen kan door het volgen van een dieet. Kies een dieet dat bij jou past. Hieronder staan de twee meest populaire manieren om snel af te vallen voor een vrouw.

Intermittent fasting (vastendieet)
Dit dieet is een vorm van afwisselend vasten. Je eet een bepaalde periode van de dag (een aantal uur per dag) niet. Het gevolg hiervan is dat je makkelijker minder calorieën binnenkrijgt dan dat je gebruikt. Daarbij is het wel belangrijk dat je kiest voor gezonde producten op de momenten dat je mag eten.

Bekende voorbeelden van intermittent fasting zijn om de dag vasten of periodiek vasten. Bij om de dag vasten eet je de ene dag heel weinig en de andere dag eet je wat je normaal eet. Periodiek vasten is bijvoorbeeld 2 dagen per week weinig eten en de andere 5 dagen normaal. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om van 20:00 uur tot 12:00 uur niets meer te eten (16/8 intermittent fasting).

Maar werkt intermittent fasting? Intermittent fasting werkt zolang je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrandt. Het is hierbij wel belangrijk dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt op de dagen dat je normaal eet.

Koolhydraatarme- of beperkte voeding
Bij een koolhydraatarm dieet schrap je zoveel mogelijk koolhydraten uit je voeding. Dit zijn producten met veel suiker en zetmeel. Je hoeft tijdens dit dieet niet te letten op het aantal calorieën.

Uit vele onderzoeken is gebleken dat het koolhydraatarme dieet snel helpt bij afname van de vetmassa. Het gaat hierbij om het minderen van koolhydraatrijke voeding als koek, gebak, snoep en frisdrank. Daarnaast zijn volkoren varianten van brood, pasta en rijst

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining