Venloop 2024 – terugblik en ervaring

Wat een onvergetelijk weekend was de Venloop 2024! Vele van onze sporters hebben deelgenomen aan zowel de wandelafstanden als de hardloopafstanden. Wat een topprestatie heeft iedereen geleverd, daar zijn we ongelofelijk trots op.

Voor ons is de Venloop toch altijd een speciaal moment. Het is een thuiswedstrijdje en tevens het eerste officiële outdoor sportevenement. Een soort kickstart van het buitenseizoen. In deze blog nemen we jullie mee in een korte recap van de dagen.

 

PlayX event shirt

Dit jaar lanceerde we vlak voor de venloop ons 2024 event shirt. Dit jaar ook extra speciaal want er zat veel moeite in en ook was het nog even spannend of het shirt tijdig bij ons zou zijn. Maar het was het wachten waard, want wat is hij mooi geworden (vinden wij zelf :)). Het shirt is extra bijzonder omdat er veel voorbereiding in zit. Er is goed nagedacht over de pasvorm, materiaal en betekenis van het shirt. Omdat 2024 een bijzonder jaar voor ons is, wilde we een shirt wat meer is dan een standaard sportshirt met logo erop geplakt (wat overigens ook helemaal prima is).

Het shirt is volledig full print voorzien van een patroon. Dit patroon in zorgvuldig ontworpen; de X staat uiteraard centraal en wordt d.m.v. details steeds verder vervaagd. Dit duidt snelheid en beweging aan, iets wat voor ons natuurlijk heel belangrijk is. De X representeert de sporter zelf en staat dus ook centraal in het patroon. Verder zie je het patroon zowel horizontaal als verticaal wat een soort chaos creëert. Deze chaos representeert de chaos in ons brein die sport en zeker evenementen naar boven kan halen. De meeste sporters kunnen vast beamen dat zo’n dag of überhaupt het trainen al, zorgt voor een wirwar aan emoties. Van verdriet tot angst en van trots tot blijdschap. En in het midden van al die chaos sta jij, de PlayX atlete. In het wit en duidelijk. Oftewel neutraal en vastberaden, klaar om te gaan vlammen.

Gelukkig valt het shirt in de smaak en inmiddels al voor 80% uitverkocht. Wil jij nu ook zo’n shirt bemachtigen, wees er dan snel bij! Overigens is dit shirt geschikt voor iedereen die in beweging is op weg naar zijn of haar doelen. Ben jij bereid om daarvoor te werken, dan is dit shirt voor jou. Het is dus niet afhankelijk van deelname aan een event.

 

De Venloop zelf

Het weer was nog even spannend. Op de zaterdag hebben de lopers letterlijk weer, wind en hagel moeten trotseren om uiteindelijk te kunnen finishen. Maar dat mag de pret absoluut niet drukken. Zelf liepen onze trainers Joeri en Marit ook weer mee met de 10 km met de deelnemers van het laatste Project Shape traject en hun families. De sfeer in de straten was er ondanks het weer en wat een mooie ervaring is dat dan.

Op de zondag stond het hardlopen op de planning. Wederom was het weer nog even spannend. De deelnemers van het run performance programma hebben hier ruim 16 weken voor getraind, wij wisten al dat ze het kunnen, maar zo’n dag brengt toch spanning met zich mee die, zeker als je het nog nooit gedaan hebt, niet vooraf te trainen valt.

De straten van Venlo kwamen langzaam tot leven met de duizende aanmoedigingen van supporters langs de route. Deelnemers kozen uit een scala aan afstanden, van de uitdagende halve marathon tot de toegankelijke 5 kilometer, en elk parcours bood zijn eigen unieke uitdagingen en hoogtepunten.

De halve marathon bracht deelnemers door schilderachtige wijken, langs historische bezienswaardigheden en over de majestueuze Maas. Met elke stap werden persoonlijke records verbroken en grenzen verlegd. De 10 kilometer bood een snelle en opwindende race door het hart van de stad, terwijl de 5 kilometer een feestelijke en gezellige sfeer creëerde.

Maar tijdens de Venloop gaat het niet alleen om die afstanden – het gaat om de gemeenschap. Vrienden, familie en supporters juichten de deelnemers toe, hen aanmoedigend om door te zetten en hun doelen te bereiken. Langs de route waren er verfrissende drankposten, opzwepende muziek en enthousiaste vrijwilligers die ervoor zorgden dat elke loper werd aangemoedigd en ondersteund.

We zijn trots op alle deelnemers die de finish hebben gehaald, deze hebben geprobeerd te halen of zich hebben voorbereid op dit event. Voor ons was het prachtig om te zien hoe veel van onze sporters een voor een de finish overkwamen, hun welverdiende medailles ontvangen en het gevoel van voldoening en emotie te zien.

 

Veel meer dan een sportieve prestatie

Een hardloopevenement overstijgt de sportieve prestatie doordat het een krachtig platform is voor gemeenschapsvorming, persoonlijke groei en verbondenheid. Het is veel meer dan alleen die 10km lopen bijvoorbeeld. Er zit vaak een veel groter en belangrijker doel achter. Het is een viering van veerkracht, waar deelnemers van verschillende achtergronden en niveaus samenkomen om grenzen te verleggen, elkaar aan te moedigen en samen herinneringen te creëren. De opwinding, steun en saamhorigheid die tijdens zo’n evenement worden ervaren, dragen bij aan een diepere betekenis en blijvende impact die verder reikt dan de finishlijn.

Venloop, tot volgend jaar.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining