Fit worden in Panningen

Herken je dat gevoel van helemaal kapot zijn na een eerste training na de zomerstop, en dat je de volgende ochtend zwaar vermoeid bent? Ben je een echte verenigingssporter in Panningen of andere dorpen van de gemeente Peel en Maas, maar heb je net zoals velen op dit moment zomerstop. Hoe zorg je dan dat je fit blijft? Speciaal voor jou als verenigingssporter heeft Play X iets bedacht. Ben je benieuwd? Lees dan dit blog!

Einde seizoen
Voor de meeste sporten is het nu het einde van het seizoen, zijn de laatstee toernooien gespeeld en wordt er nog een week getraind voor de zomerstop. Voor velen een periode van lekker ontspannen. Een periode zonder haast om op tijd te eten voor de training en bij de onderbouw voor de ouders rust met halen en brengen.

Stoppen met training
Lichamelijke inactiviteit leidt tot het verlies van conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Dit kan al gebeuren na een paar weken van niet sporten of weinig beweging. Dit effect wordt ook wel ‘detraining’ genoemd. Je lichaam krijgt geen trainingsprikkels meer als je stopt met sporten. Dit leidt ertoe dat het lichaam minder efficiënt bloed rondpompt en spieren minder goed zuurstof verwerken. Hierdoor nemen je spierkracht en uithoudingsvermogen af.

Einde van de vakantieperiode
Voor de sporten waarbij het loopvermogen belangrijk is, bijvoorbeeld bij voetbal en hockey, is het verstandig om twee weken voor de start van de teamtrainingen weer te starten. Dit kan zijn met bijvoorbeeld hardlopen. Een half uur tot een uur twee keer per week is voldoende om de basis conditie voor de start van het seizoen weer op peil te hebben.

Zomerabonnement van Play X
Speciaal voor alle verenigingssporters uit Panningen en andere dorpen in de gemeente Peel en Maas, heeft Play X het zomerabonnement. Met dit zomerabonnement kan jij ervoor zorgen dat je gedurende de zomerstop fit blijft voor het nieuwe seizoen. Één keer per week deelnemen aan een outdoor training van Play X in Panningen, dat kan nu!

Wil jij ook optimaal kunnen presteren, door fit het nieuwe seizoen in te gaan. Maak dan gebruik van het Play X zomerabonnement. Leuke en uitdagende outdoor trainingen in Panningen!

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining