Het belang van HYROX Performance Fitness Test (PFT)

Misschien heb je er wel eens van de gehoord. De HYROX PFT, oftewel performance fitness test. In deze blog bespreken we wat de Hyrox PFT precies inhoudt, wat het zegt en hoe het een integraal onderdeel is geworden van onze trainingsmethodiek.

Wat is de HYROX Performance Fitness Test?

De Hyrox Performance Fitness Test is een gestandaardiseerde test die is ontworpen door HYROX zelf om jouw algehele fitheid en atletische capaciteit te meten. Het omvat een reeks uitdagende oefeningen en work-outs die gericht zijn op het testen van kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en behendigheid. Alle aspecten die wij in al onze trainingen (waaronder HYROX) laten terugkomen. Deze specifieke test is gebaseerd op de unieke vereisten van HYROX, een wereldwijd fitness evenement dat atleten uitdaagt om hun grenzen te verleggen door middel van een reeks functionele fitnessoefeningen.

Hoe integreren wij de HYROX PFT in onze werkwijze?

Bij PlayX Performance Training zien we de Hyrox PFT als een waardevol instrument om de vooruitgang van jullie als sporters te meten en hierop trainingsprogramma’s aan te passen aan specifieke behoeften en doelen. Dit is gelijk ook de reden waarom we iedereen die meedoet in onze HYROX-trainingen gelijk ook koppelen aan PerformancePeaks, omdat we hier ook statistisch kunnen afleiden hoe het lichaam heeft gereageerd. Hier is hoe we het integreren in onze werkwijze:

  1. Initial Assessment:

We beginnen met het uitvoeren van de Hyrox PFT als onderdeel van het initiële beoordelingsproces van elke sporter. Dit stelt ons in staat om een ​​uitgangspunt te bepalen en de sterke en zwakke punten van de klant te identificeren.

  1. Op maat gemaakte programma’s:

Gebaseerd op de resultaten van de PFT, ontwikkelen we op maat gemaakte trainingsprogramma’s die zijn ontworpen om de specifieke gebieden van zwakte van de klant aan te pakken en hun algehele fitheid te verbeteren. Of het nu gaat om het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen, snelheid of behendigheid, ons doel is om een ​​compleet programma te bieden dat gericht is op het maximaliseren van de prestaties van onze klanten. De reden waarom we met deze trainingen in Small Group Verband werken is omdat we iedereen op zijn/haar eigen manier willen trainen en uitdagen ondanks het een collectieve training betreft. Op deze manier kunnen we wel de kwaliteit waarborgen die we belangrijk vinden.

  1. Voortgangsmeting:

We voeren regelmatig herhalingen van de Hyrox PFT uit om de voortgang te meten en te evalueren. Dit stelt ons in staat om te zien hoe goed jullie vorderen en of er aanpassingen moeten worden aangebracht in jullie trainingsprogramma’s en of er andere aspecten zijn waar we meer op moeten letten tijdens de trainingen.

  1. Motivatie en uitdaging:

De Hyrox PFT fungeert ook als een bron van motivatie en uitdaging. Door jullie te helpen je prestaties te verbeteren en de scores op de PFT te verhogen, worden jullie aangemoedigd om door te gaan en die persoonlijke grens, steeds net effe iets verder te verleggen.

Bij PlayX Performance Training zijn we toegewijd aan het leveren van hoogwaardige trainingsprogramma’s die onze klanten helpen hun maximale potentieel te bereiken. Door de HYROX Performance Fitness Test (PFT) op te nemen in onze werkwijze, kunnen we een gepersonaliseerde aanpak bieden die is afgestemd op de unieke behoeften en doelen van elke klant. We geloven dat dit ons onderscheidt als een toonaangevend fitnessbedrijf en onze klanten in staat stelt om uitstekende resultaten te behalen.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining