PlayX Performance Training – terugblik 2023

De tijd vliegt. Cliché, maar waar. Inmiddels is het alweer bijna eind januari.. en ik had me toch echt voorgenomen deze recap tijdens mijn eerste werk week van het jaar al geschreven te hebben. En dat terwijl juist een van mijn voornemens is (niet per se gerelateerd aan het nieuwe jaar) om af en toe iets meer stil te staan en tijd te nemen om terug te blikken in plaats van altijd maar door te denderen. Enfin, nog genoeg werk aan de winkel op dat vlak dus. Tijd om terug te gaan naar het onderwerp: onze terugblik op 2023 en alvast een sneak preview van onze plannen en ambities voor 2024.

2023 was voor PlayX Performance Training een goed jaar. Zeker een periode van veel uitdagingen (zowel op persoonlijk als zakelijk vlak), maar ook een jaar van groei en veerkracht.

 

Q1 – een sterkte start

Ten opzichte van 2022 hebben we op alle vlakken hier enorme progressie geboekt:

  • Flink gegroeid in particulieren leden
  • Nieuwe structuur met de trajecten waar positief op gereageerd werd
  • De start van diverse zakelijke trajecten bij zowel nieuwe als bestaande klanten.
  • De lancering van een nieuwe dienst: namelijk Project Shape, maar dan in een nieuw jasje anno 2023. Waarbij Project Shape van orgine puur gericht is op jongeren/kinderen met (een hoog risico op) overgewicht. Hebben we besloten er een programma van te maken dat veel breder weggezet kan worden.

Daarnaast hebben we Joeri steeds meer kunnen verwelkomen binnen Play X waardoor onze trainingen nog beter doorontwikkeld kunnen worden, kwam Jente terug voor zijn afstudeerstage, was er meer structuur en visie en sloten we Q1 af met een goed resultaat en gingen we vol enthousiasme en vastberadenheid door met onze gestelde stoelen.

Q2 – Durven keuzes maken

Zoals de meeste wel weten hadden Dirk en Ik voor PlayX Performance Training, ook nog een marketing bedrijf. Het bleek in 2022 dat dit moeilijk te combineren was. Planning technisch gezien, maar zeker mentaal gezien. Je focussen op 2 dingen die beiden nog in opstart zijn, is echt ontzettend moeilijk (bleek in ieder geval voor ons). Toch was loslaten daarvan ook niet makkelijk. Je moet toch iets loslaten wat je zekerheid geeft en daarbij zeg ik ook eerlijk dat keuzes maken niet tot onze sterkste eigenschappen behoort. Toch besloten we eind 2022 al dat 2023 het jaar ging en moest worden van de omschakeling. Maar alles wat je aandacht geeft groeit. We zagen zoveel potentie in Play X Performance Training en de toekomstambitie daarin werd eigenlijk al heel snel duidelijk. Dat is iets wat eerder nogal ontbrak. Nu we nog ietsje verder zijn, weten we dat dat komt omdat we uiteindelijk hebben gekozen voor datgene waarbij bij ons beiden, echt ons hart ligt. Namelijk sport, gezondheid en een oprechte impact kunnen hebben op de mens als individu.

Q3 – Uitdagingen en creatieve oplossingen

De zomermaanden zijn voor ons niet de beste periode. Dat zal ook zo blijven. Toch heb je doelen die je graag wilt behalen en alle ‘schade’ die je deze periode oploopt zullen we toch ergens anders goed moeten maken. We moesten daardoor creatief zijn en gelukkig zijn we er met behulp van ons team in geslaagd om creatieve oplossingen te vinden voor de veranderende omstandigheden. Zo hebben we onze diensten wat aangepast, nieuwe diensten geïntroduceerd voor specifiek de zomermaanden en hebben we bewust deze periode sales activiteiten gepauzeerd, zodat we alle tijd konden investeren in alles klaarmaken voor ‘na’ de zomer.

Daarbij kwam Jente in Q3 ons team versterken en deze keer niet als stagiair maar als werknemer, kwam Joeri Fulltime in dienst, is Roel begonnen als trainer en werd Marit betrokken bij de shape trajecten voor na de zomer. Dat vergde wederom keuzes maken. Want ondanks de slechtere maanden op financieel vlak, kozen we wel voor investeren in kennis en opschaling. Niet geheel zonder risico, maar uiteindelijk wel goed uitgepakt.

Ook stond deze periode in het teken van de voorbereidingen op BASIX in september. We hebben een stichting opgericht genaamd Stichting Basix Events. Dit was omdat de diensten anders te veel door elkaar heen zouden lopen, er voor een stichting als evenement zijnde veel meer mogelijk is en omdat we met de stichting een stevig fundament kunnen neerzetten voor BASIX als jaarlijks terugkerend evenement.

Q4 – Recordgroei, erkenning, focus en ambitie

De ontbrekende resultaten van Q3 moesten we goed maken in Q4. Het was dus zeker ook wel even spannend of dit ook daadwerkelijk zou gebeuren. Maar ja, uiteindelijk hoort dat er ook gewoon bij wanneer je ondernemer bent. We kunnen terugkijken op een super laatste kwartaal. Niet alleen financieel. Maar we zagen het vooral terug in:

  • Boekingen van onze outdoor trainingen (november was onze beste maand)
  • Zakelijke aanvragen
  • Structurele samenwerkingen met gemeentes en nieuwe gemeentes waarin we onze Shape projecten zijn gaan draaien.

Waarom die boekingen voor ons zo belangrijk zijn? Ik vertelde eerder dat wij als bedrijf bewust kiezen voor oprecht een grote impact maken op het individu in plaats van een kleinere impact maken op een hele grote groep mensen. Dat betekent dat we heel veel tijd en energie steken in de mensen die bij ons sporten, bij ons komen voor het volgen van een programma of voor advies. Dit omdat we ze oprecht willen helpen en ieder individu die steeds bewuster bezig is met zijn of haar gezondheid, helpt ons in onze missie om Nederland fysiek en mentaal sterker te maken. Het feit dat november onze beste maand is geweest qua boekingen laat ons zien dat de intrinsieke motivatie van onze sporters, ondanks de koude maanden, enorm hoog is. En daar zijn we super trots op.

Ook staat dit kwartaal voor ons voor erkenning. We merken dat we steeds meer gevonden worden door bedrijven voor vitaliteitsdagen, activiteiten, partnerships etc. En dat we steeds meer serieus genomen worden als partner in preventieve gezondheid dan puur en alleen ‘die bootcamp club’, waar overigens niks mis mee is. Maar onze missie en de manier waarop wij mensen willen helpen, gaat gewoon verder dan dat. Neemt niet weg dat onze trainingen en sport an sich altijd de kern zullen blijven van PlayX Performance Training.

Tot slot

2023 is echt het jaar geweest van de totale omschakeling, het durven maken van keuzes en definitief vaststellen van waar wij als ondernemer gelukkig van worden als ook waar we willen dat ons bedrijf de komende jaren naar toe groeit. Ons 5 jaren plan krijgt steeds meer vorm en de vertaling daarvan naar 2024 staat in de vorm van heldere doelen en concrete actiepunten. Wat die zijn, daar gaan we jullie in meenemen, dat beloven we. Nu nog niet, maar dat komt.. misschien wel sneller dan je denkt.

2024 wordt als alles loopt zoals we hopen dat het gaat lopen, echt een onvergetelijk jaar. Op sportief vlak, op persoonlijk vlak en op ondernemend vlak. Er staat ongelofelijk veel op de planning en makkelijk zal het zeker niet worden, maar we hebben er wel vertrouwen in dat we dit gaan doen. Met elkaar, met ons enorm toegewijde team, onze loyale sporters en klanten en waardevolle partners.

Namens Dirk en mij bedankt aan iedereen voor de cruciale rol die jullie hebben gespeeld in het succes van ons bedrijf in 2023. Samen hebben we obstakels overwonnen, kansen benut en herinneringen gemaakt die we nooit zullen vergeten. En dit, is echt nog maar het begin. We kijken enorm uit en zijn klaar voor alles wat komen gaat. Laten we blijven streven naar een steeds fysiek en mentaal sterker wordend Nederland. En je weet het: verbeter de wereld (of nederland in dit geval), begin bij jezelf.  

Tot gauw.

Dirk en Joska.

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining