CHALLENGE YOUR LIMITS.

Bedrijfsworkshops en clinics

Play X wil organisaties en medewerkers in laten zien wat sport voor hen kan betekenen. Door het aanbieden van eenmalige bedrijfsworkshops en clinics wil Play X laten zien dat bewegen een positieve invloed heeft op mens en organisatie, zowel fysiek als mentaal. Alle trainingen zijn afgestemd op de groep en zijn toegankelijk voor ieder niveau! Tijdens de trainingen wordt er gekeken naar intensiteit van het dagelijkse werk, individuele en collectieve doelen etc. Daarnaast biedt PlayX ook theoretische workshops aan, bijvoorbeeld mentale weerbaarheid in combinatie met fysieke training.

Positieve effecten van sporten

Sporten heeft niet alleen een positief effect op creativiteit, het denkproces en het concentratievermogen, maar verbetert ook de doorbloeding van de hersenen en zorgt voor een toename van neurotransmitters. 

Verbeterde doorbloeding van de hersenen

Beweging zorgt voor een betere doorbloeding van de hersenen. Dit heeft diverse positieve effecten:

  • Het hartvaatstelsel gaat beter functioneren
  • Heeft een positief effect op de chemie in de hersenen
  • Heeft een positief effect op stoffen die ervoor zorgen dat het brein beter functioneert

Toename van neurotransmitters

Wanneer je sport vindt er een toename plaats van diverse neurotransmitters, waaronder dopamine, serotonine en endorfine. Endorfine staat bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon, omdat het binnen één minuut een stressreactie stil kan leggen. Daarnaast zorgt de toename van dopamine voor meer motivatie en aandacht. Naast endorfine en dopamine zorgt sporten ook voor een toename van serotonine. Serotonine speelt een belangrijke rol bij humeur, impulscontrole en zelfvertrouwen. Daarnaast bevordert serotonine het leerproces.

Beter denkvermogen

Bewegen is ook enorm goed voor je denkvermogen. Denk hierbij aan het geheugen, aandacht, het begrijpen van dingen en leren. Sporten helpt je hippocampus te herstellen. Dit speelt een belangrijke rol bij het bevorderen van je denkvermogen.

Hoger concentratievermogen

Regelmatig sporten zorgt ook voor een beter concentratievermogen. Bij bewegen wordt de bloedtoevoer verhoogd, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de hersenen gaan.

Meer creativiteit

Als laatste heeft sporten een positief effect op je creativiteit. Met fysieke inspanning train je de hersenen om meer flexibel te worden bij het zoeken van creatieve oplossingen. Hierbij is het van belang om regelmatig en consequent te bewegen. 

Kortom, sporten heeft veel voordelen voor zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Ben jij nieuwsgierig geworden? Meld je dan nu aan voor een workshop!

Tot snel!

Team Play X.

Let's meet..

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?