Onze Trainingsmethodiek

In onze outdoor trainingen streven we naar een optimale trainingsbeleving. Enerzijds door gebruik te maken van diverse functionele materialen, de trainingsomgeving en opzwepende muziek. Anderzijds door de kracht van onze eigen succesvol bewezen trainingsmethode. Hierbij maken we gebruik maken van 4 structurele weekthema’s. Dit wil zeggen dat alle trainingen een hele week op elkaar worden afgestemd onder een van de volgende thema’s:

1. Metabolic conditioning
2. Power
3. Fat-burning
4. Surprise 

Metabolic conditioning

We focussen ons in deze week op de verschillende energiesystemen in het lichaam. Van korte intensieve inspanningen tot lange extensieve inspanningen. Het lichaam zal zich op deze intensiteiten dus flink ontwikkelen. Anders gezegd, we maken jou fysiek weerbaar voor diverse inspanningen.

Power

Het opbouwen van kracht mag natuurlijk niet ontbreken. We komen dagelijks in aanraking met verschillende soorten ‘kracht’. In de meeste gevallen zijn we ons er helemaal niet van bewust. Met onze focus op de bewustwording en opbouw van deze functionele krachten zul je in het dagelijkse leven merken dat alles soepeler verloopt. Je bent sterk!

Fat-burning

Er zijn diverse manieren om het lichaam vet te laten reduceren. In de bewegingswereld heeft men het wel eens over trainen in onze ‘vet verbrandingszone’. Dit is trainen op een lage tot matige intensiteit. Binnen onze trainingen zorgen we juist voor verbranding op een hoge intensiteit. In tegenstelling tot het trainen in de vet verbrandingszone heb je een effectief after-burn effect na de training. Je lichaam bereikt dus een ander niveau van vetreductie waar we op de lange termijn meer resultaat uit zullen halen.