SPORT MAATSCHAPPELIJK

Sport heeft naast het fysiek bewegen ook een groot sociaal aspect. Sport kan op verschillende gebieden ingezet worden voor het vergroten van de maatschappelijke verbondenheid. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar het sociale karakter van sport. Het draait om mensen bij elkaar brengen en maatschappelijke samenhang creëren in een dorp, plaats, wijk of buurt. Om dit te bereiken heeft sport een duidelijk sociaal en georganiseerd karakter nodig dat bereikt kan worden door een centrale plaats van bijvoorbeeld de sportvereniging.

YOU X
SOCIAL RESPONSIBILITY

Breder kijken dan sport
Gedrag veranderen begint met deel uitmaken van de samenleving waarin normen en waarden worden gedragen en gedeeld. Sport en bewegen zijn de meest effectieve instrumenten tot kleinschalige en laagdrempelige netwerken waar mensen zich aan kunnen verbinden. Hierin worden mensen aangesproken op hun talentontwikkeling en ze ontdekken het plezier van elkaar ontmoeten. Binnen die netwerken leren mensen elkaar kennen en waarderen. Vandaaruit is de stap naar ook andere activiteiten samendoen en elkaar helpen wanneer nodig klein. Sport staat niet per definitie centraal, sport is onderdeel van de totale ontwikkeling van een individu. PlayX Sports ondersteunt diverse maatschappelijke projecten om kinderen/jongeren een kans te geven om zichzelf verder te ontwikkelingen op een verantwoorde en gezonde manier.

Plezier is key

PlayX Sports is begonnen met de gedachten om bewegen leuk te maken. Niets is belangrijker dan plezier hebben om te bewegen, wanneer men dit bereikt dan bepaal jij je eigen resultaat. Des te meer plezier, des te meer motivatie des te meer structurele participatie. Deze gedachten hebben we nooit meer losgelaten en geldt niet alleen voor kinderen of jongeren, dit geldt voor iedereen die in beweging komt.

PlayX Sports komt graag in contact met overheden/maatschappelijke initiatieven die hun doelgroep in beweging wilt zetten. Wij komen graag langs voor een kennismakingsgesprek.

Vul via onderstaande button uw gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

START TO PLAY.

Meld je aan voor onze community

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

become part of: play x

Krijg als eerste updates over speciale events en het laatste nieuws!

×