De basis van een goede gezondheid

Ben jij gezond? Wanneer ben je gezond? Vragen waar iedereen wel eens over heeft nagedacht. In dit blog wordt duidelijk gemaakt waarom gezondheid van belang is en hoe je op een gezonde manier kan leven.

Definitie van gezondheid
Voordat we onze prestaties kunnen maximaliseren zullen we eerst gezond moeten zijn. Gezond zijn is veel meer dan alleen sporten en goed eten. Bepaalde aspecten uit onze levensstijl bepalen voor een groot deel de basis van onze gezondheid. Dat is het vertrekpunt. Er is geen ultieme regel die, als je die naleeft, maakt dat je een gezond persoon bent. Dat is namelijk voor iedereen anders.

Het gaat erom dat je ervan bewust wordt welke facetten belangrijk zijn voor je individuele prestaties en leert hoe je deze kunt toepassen op jouw leven. Datgene dat voor jou werkt, kan voor iemand totaal anders uitpakken. Daarom is genoeg bewegen en goed eten een te beperkte definitie van gezondheid. We zijn allemaal uniek en hebben een totaal ander leven. De definitie van gezondheid kan dus als volgt worden gedefinieerd: het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven.

Waarom is gezond leven belangrijk?
Het hebben van een gezonde leefstijl is belangrij kom te voorkomen dat je ziek wordt. Hart en vaatziekten en diabetes zin voorbeelden van chronische ziekten die onder andere terug te leiden zijn naar een ongezonde levensstijl. Het voorkomen van is beter dan genezen. Begin met gezond eten, maak bewuste keuzes in wat je eet en drinkt en probeer gevarieerd te eten. Het doel is dat je deze keuzes in de toekomst onbewust gaan maken, zodat je een gezond leven kan leiden. Naast gezond eten is beweging ook van belang. Als laatste is rust minstens zo belangrijk als voeding en beweging. Breng je body en mind in evenwicht.

Tips voor een gezonde leefstijl
Het allerbelangrijkste bij een gezonde leefstijl is het creëren van een gezonde omgeving. Haal geen ongezonde producten in huis. Hiermee voorkom je dat je op het moment dat je trek krijgt, kiest voor de ongezonde lekkernijen. Houd bij wat je op een dag eet. Dit maakt je bewuster van je eetpatroon en zo creëer je gezonde eetgewoontes. Naast het letten op je voeding, is beweging ook belangrijk voor een gezonde levensstijl. Verder is je sociale omgeving van belang. Zorg dat de nabije mensen in je omgeving ook op een gezonde manier leven, dit werkt alleen maar in je voordeel! Vergeet daarnaast niet te genieten, het allerbelangrijke aan een gezond leven. Volhouden is belangrijker dan snelle resultaten! Wanneer je het moeilijk vindt om zelf te beginnen, kun je ook hulp van anderen vragen, die je helpen bij het behalen van persoonlijke doelen.

Wil jij werken aan een gezond leven, maar weet je niet waar te beginnen? Schrijf je dan in voor het transformatietraject van Play X, een 10 weken durend traject waarin je bewust wordt over hoe je op een gezonde manier kan leven!

kOM EENS LANGS!

TE BEREIKEN OP:

Volg ons op Instagram

@PlayXperformancetraining